Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI operasyon başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri

Alman Bakan'dan İzmir'e Övgü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Alman Bakan Martin Günthner, İzmir’in gelişme potansiyelinin çok yüksek olduğunu, 5 yıl önce bu kentte “Bremen Yatırım Ofisi” açmakla çok doğru bir karar verdiklerini söyledi.  

Federal Almanya Cumhuriyeti Bremen Eyaleti’nin en etkin isimlerinden Ekonomi, Çalışma ve Limanlardan Sorumlu Bakanı Martin Günthner ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Konuk heyette Bremen Ekonomi Geliştirme Ajansı, Alman Uluslararası İşbirliği Birliği, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach,  Bremen İzmir Yatırım Ofisi ve Bremen’de rüzgâr enerjisi alanında faaliyet gösteren firmaların yetkilileri de yer aldı.
İzmir’de bulunmalarının öncelikli nedenlerinden birisinin, rüzgâr enerjisi alanında işbirliği olanaklarını geliştirmek olduğunu söyleyen Alman Bakan Günthner, “5 yıl önce İzmir’de açtığımız Bremeninvest (Bremen Yatırım Ofisi) ile son derece doğru bir girişim yaptığımızı gördük. Zaten İzmir’i hem gelişme potansiyeli hem de Bremen ile son derece iyi kardeş kent ilişkileri ve yeni işbirlikleri olanakları nedeniyle seçmiştik. O nedenle kentimize çok sevinerek geldim” dedi.

“Güvenli şehir” vurgusu

İzmir’in 2010 yılına kadar kendi potansiyelinin altında büyüdüğünü, 2010 yılından itibaren ise büyüme oranının Türkiye’nin de üzerine çıktığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Uluslararası kuruluşlar bu gelişmeyi teyit ediyor. İzmir’in uzun yıllar büyüme potansiyeli var. Çünkü İzmir’in lojistik üstünlüğü var. Yaşanacak bir kent. İnsanları açık fikirli, güvenlik sorunu yok. Yerli ve yabancıların, politikacıların gece veya gündüz fark etmez;  giremeyeceği sokak yok” şeklinde konuştu.

İzmir’in rüzgar enerjisi açısından potansiyelinin çok yüksek olduğunu, rüzgar enerji santrallerinin üretimi ile ilgili ciddi yatırımların bulunduğunu da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Petro kimya, çelik, otomotiv yan sanayi, tekstil, mermer, tarım ürünleri sanayisinde de İzmir iyi bir konumda. Organize Sanayi Bölgesi ölçeğinde büyüyen bir yapımız var. Kemalpaşa’da otomotiv yan sanayinin yanı sıra Menemen’de Plastik Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Ege Serbest Bölge dolduğu için yanında 60 hektarlık bir büyüme alanı daha tahsis edildi. Bütün bunlar, İzmir’deki hızlı büyümenin parçaları” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.