Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Rino virüs Shu Jueting Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Nissan Türkiye Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Altın Güvercin 6 Yıl Aradan Sonra Yeniden Kanat Çırpıyor

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in girişimleri ile 6 yıl aradan sonra Altın Güvercin yeniden kanat çırpıyor. Türkiye’nin en önemli beste ve müzik yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin 2019 Beste Yarışması’nın Ön Jürisi İstanbul Point Otel’de toplanarak 2 günlük değerlendirme sonucunda yarışmanın 10 finalistini belirledi.

Jüri Başkanlığını Turhan Yükseler'in (Kompozitör-Orkestra Şefi) üstlendiği ön jüri şu isimlerden oluşuyor: Ali Rıza Türker (Prodüktör ve Organizatör), Bora Ayanoğlu (Besteci-yorumcu-söz yazarı-tiyatrocu-sinemacı), Gür Akad (Müzisyen), Nino Varon (Müzisyen), Tarkan Gözübüyük (Prodüktör-Pentagram üyesi), Yusuf Bütünley (Besteci-yorumcu-aranjör-tonmaister). Geleneksel yarışmaya bu yıl 307 beste katıldı. Yapılan teknik değerlendirmeler sonunda 10 finalist ile iki yedek parça belirlendi. 2-7 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin finali 7 Eylül Cumartesi gecesi Kuşadası’nda gerçekleşecek ve ulusal bir TV kanalından naklen yayınlanacak.

"Hedefimiz Kuşadası’nı yeniden olumlu etkinliklerle Türkiye’nin gündemine getirmek"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Altın Güvercin’in 6 yıl aradan sonra yeniden kanatlanacağını belirterek şöyle konuştu: “Altın Güvercin, Kuşadası’nın en önemli markası ve etkinliği. Seçim kampanyam boyunca Altın Güvercin’i yeniden uçuracağımızın sözünü vermiştim. Bugün bu sözü gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması 7 Eylül’de gerçekleşecek etkinliklerle başlayacak. Hedefimiz Kuşadası’nı yeniden olumlu etkinliklerle Türkiye’nin gündemine getirmek.” dedi. 

Kuşadası 2019 Altın Güvercin Beste Yarışması'nın Büyük Orkestrasının Turhan Yükseler tarafından yönetileceğini ifade eden Başkan Ömer Günel “Müzik otoriteleri ve halk jürisinden oluşan büyük jüri 1. 2. ve 3. olan ödül sahiplerini oylarıyla belirleyecektir. Yarışma sonunda başarılı olan birinci besteciye Altın Güvercin ve 50.000 TL, ikinci besteciye Gümüş Güvercin ve 30.000 TL, üçüncü besteciye ise Bronz Güvercin ve 20.000 TL para ödülü verilecek” dedi.

Altın Güvercin’in bir beste yarışması olmasına rağmen müzik dünyasına geçmiş yıllarda çok değerli yorumcular kazandırdığını vurgulayan Başkan Ömer Günel, “Bu nedenle finaldeki en başarılı yorumcuya da büyük jürinin oylarıyla ‘En başarılı yorumcu ödülü’ verilecektir. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması'nın 20 yıllık geçmişinde birçok değerli müzisyen güzel bestelerinin yanında yorumculuk alanında da ödül sahibi olmuşlardır. Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Suavi, Cem Karaca, İzel- Çelik-Ercan, Eda-Metin Özülkü, Burak Uçkun, Asya, Burhan ve Serhan Şeşen, Ajlan Büyükburç, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca, Caner Yemez, Cem Doğangil, Alper Kömürcü, Hale Özbaş, Nilgün Yavaşoğlu ve Neslihan Demirtaş gibi birçok sanatçı ödül alan isimler arasında yer almıştır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.