Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Altındağ’da 15 Temmuz Anması Coşkuyla Yapıldı

FetullahçıTerör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle Ankara'da, Ulus Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte Altındağlı vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Okunan selalarla, demokrasi nöbetleriyle eş zamanlı başlayan “Milli Birlik Yürüyüşüne katılan Altındağlılar ellerinde Türk bayrakları ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı.



“Bir yıl önce 15 Temmuz gecesi, bir millet küllerinden yeniden doğdu” diyen Tiryaki, “O karanlık gecede Türk Milleti, göğsünü bayrağı, vatani için siper etti. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti birlik beraberlik içinde tüm dünyaya büyük bir ders verdi. Milletimizin yüreğindeki iman gücü, vatan hainlerinin darbe girişimini durdurdu. Bu iman gücü karşısında vatanımıza kasteden tüm hain planlar bozguna uğramaya mahkumdur. 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde Altındağlılarla tüm Türkiye gibi yine tek yürek olduk. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

Altındağlılar Meydanlarda
 
15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yıldönümü nedeniyle Birinci Meclisin bulunduğu Ulus Meydanı’ndan, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydani istikameti üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar yürüyüş düzenlendi. Altındağlıların ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarıyla birlikte Belediye Başkanı Tiryaki ile birlikte gerçekleştirdiği yürüyüşe Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca da katıldı.


 
“Türk Milleti’nin Kaderinde Esaret Yoktur, Cesaret Vardır”
 
Başkan Veysel Tiryaki, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliğinde duygularını şu şekilde ifade etti.
 “İnsanların kaderi olduğu gibi milletlerin de kaderi vardır. Türk Milleti'nin kaderinde de esaret yoktur, cesaret vardır. Türk Milleti en zor anlarında her zaman kendi kahramanlarını çıkarmasını bilmiştir. Tarihimizin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz, şanlı Türk Milleti'nin direnişi ile aydınlanmıştır. Türk Milleti'nin destan yazdığı 15 Temmuz gecesinin sene-i devriyesinde tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz'da asaletini, cesaretini tüm dünyaya gösteren milletimizin ‘Birlik ve Diriliş Günü’ kutlu olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.