Öne Çıkanlar uyuşturucu galataport seçim Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çalışanların birikim endişesi çanakkalede mülteci teknesi battı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ ingiltere çankaya köşkü çankaya belediyesi başkan yardımcısı istanbul

Altındağlı Kadınlar, Kadına Şiddete Sessiz Kalmadı

Altındağlı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde kadına şiddete karşı sessiz kalmadı. Altındağ Belediyesine bağlı kadın kültür merkezi üyeleri, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nde açtıkları sergiyle kadına şiddete dikkat çekti. Kadın konulu sergide, yağlıboya, karakalem, ebru çalışmalarının bulunduğu 50 üyenin 150 eseri yer aldı.

"Torunum Bile Beni Örnek Alıyor"
Karacaören Kadın Eğitim Merkezi üyelerinden Ayşe Arabacı, sergiye kazandırdığı yağlıboya eserinden bahsetti. Eserinde kadınaların doğumundan ölümüne kadar çektikleri zorlukları anlattığını söyleyen Arabacı, eserinin üzerine bir hafta çalıştığını ifade etti. Kadın eğitim kültür merkezlerinin kadınları psikolojik olarak da rahatlattığını belirten Arabacı, bu merkezlerde kendileri için vakit ayırdıklarının da altını çizdi. Kültür merkezlerinden  öğrendiklerinin, torununa bile örnek olduğunu ifade eden Ayşe Arabacı, torunum bazen yanıma gelip babaane birlikte resim yapalım mı, diye soruyor. Bu durum çok hoşuma gidiyor.Oturup birlikte resim yapıyoruz, dedi.

"Bu Yaklaşımın Tüm Türkiye'ye Örnek Gösterilmesi Gerek"
Örnek Kadın Eğitim Merkezi'nden Yıldız Bozdemir, bu yaklaşımın tüm Türkiye'ye örnek gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bozdemir, kadın eğitim merkezlerinin önemini şu şekilde ifade etti: 

"Merkezin üyelerinden biriyim. Belirli aralıklarla Avusturalya'da kalıyorum. Türkiye!ye geldiğimde ise merkezden dışarı çıkmak istemiyorum.Resim yapma tutkusu beni buraya getiriyor. Ama bunu sadece resimle sınırlı tutmak olmaz.Burada birçok branşta hizmet veriliyor. İtiraf etmeliyim düşündüklerimle merkezde karşılaştıklarım çok farklı oldu. Altındağ'da kadınların bu kadar yetenekli olacağı aklıma hiç gelmezdi. Kendi kendime burada ne cevherler varmış dedim. Altındağ Belediyesi'nin kadına verdiği değer ortada. Bu yaklaşımın tüm Türkiye'ye örnek gösterilmesi gerek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.