Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Modoko’nun Yeni Yönetimine Ziyaret

Yerli üretim mobilyanın başkenti Modoko, bugün anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Kendisi de mobilyacı bir aileden gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Modoko’nun yeni yönetimini ziyaret etti.


Türkiye’nin mobilya denince ilk akla gelen ve mobilya camiasının en eski kuruluşlarından biri olan Modoko’ya bugün önemli bir ziyaret gerçekleşti. Yaklaşık 6 dönem 12 yıl sonra değişen ve yenilenen Modoko yönetimini, yine görevi yeni devralan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret etti. Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yönetim binasında buluşan Mansur Yavaş kısa bir konuşma yaptı. 

Yeni yönetimin hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Öncelikle bizler belediye başkanları olarak bugün siyasetten uzak bir kamu görevlisi gibi hizmet vermekten memnuniyet duyuyoruz. Bu yolda siyaset yapmamaya özellikle çabalarken önümüzün de açık olmasını arzu ediyoruz. Hükümetimizin başımızın üzerinde yeri var, öncelikle seçimle başa gelmişlerdir. Yine bu seçimin de ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Amacımız memleketimiz adına her geçen gün daha fazla yol kat edecek projeleri hayata geçirmektir. Mobilyacılık Türkiye gündeminde önemli bir meslektir. Bugün burada esnaf arkadaşlarımızın ziyareti için bulunuyoruz. Ankara da mobilyacılık konusunda öncü şehirlerden biridir. Türkiye’miz bu konuda çok zengin. İnegöl özellikle çok iyi gidiyor. Ankara’da esnaf hiçbir yere gitmek istemiyor. Ancak biraz yayılmak gerekiyor. Bütün esnafı ilgilendiren durumlar olabiliyor. Şimdi mobilya adına umutluyum sizler babadan bu mesleği devraldığınızı belirttiniz. Türkiye’de hala babadan oğula geçen ve hala aktif olan meslekler var. Avrupa kadar gelişmiş olmasak da baba oğulun el ele vermesi gereken, sahip çıkılması gereken bir meslek. Benim babam da mobilyacıydı. Ben de bir mobilyacı çocuğuyum. Gözü çok iyi görür, en ufak eğriliği fark eder sökerdi. Herkese teşekkür ediyorum yeni yönetimin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

"Amacımız memleketimize, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır"

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan; “Öncelikle başkanıma bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum. 6 dönem sonunda yaklaşık 22 gün önce devraldığımız yeni yönetimle yolumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim işimiz ticaret. Amacımız doğru bir ticaret anlayışı ile Modoko’yu daha canlı ve daha tercih edilir bir konuma getirmek. İhracat yapmak için istikrar bizler için çok önemli. Bizlerin ne kadar önü açılırsa biz de canla başla hem ülkemizde, hem de ülke dışında önemli başarılar elde edebiliriz. Amacımız memleketimize, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır.” Sözlerine yer verdi. Ziyaretin sonunda İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanı ve mesleğini seven ustaların söz aldığı buluşmada mobilya mesleğinin artık okullaşma sürecine girmesi gerektiği, daha fazla ihracat yapılması, İstanbul’un bu başarıyı hak ettiğinden söz edildi. 

Anahtar Kelimeler:
Mansur Yavaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.