Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Sertifika

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kalecik ve Güdül’de pilot olarak başlatılan “İyi Tarım Uygulamaları, Sebze Üretimi” programına katılan çiftçilere sertifika verildi. Güdül Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Burada bilimsel çalışmalar sonucunda toprağından tohumuna, hatta pazara kadar takibi olan bu ürünleri bize yetiştiren, bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, kaliteli ve verimli tarımsal üretim için Kalecik ve Güdül'de pilot olarak başlatılan “İyi Tarım Uygulamaları, Sebze Üretimi" programına katılan çiftçilere sertifika verildi.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı'nın, Ankara genelinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalardan biri olan ve toprağın veriminin artırılması, ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve tescilli olması amacıyla yürütülen programı tamamlayan ilk kursiyerler için Güdül Halk Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven’in ev sahipliği yaptığı sertifika törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Nazlı Ergül, Selma Okuroğlu, Hatice Akgül, Yunus Aluç, Güdül Belediye Başkanı HavaYıldırım, Güdül Kaymakamı Fatih Acar, Kalecik ve Güdül'deki muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Daire Başkanı Güven, böyle bir törenin daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlendiğini ve Büyükşehir Belediyesi ve Valilik’in bu konuda bir desteği olmadığını belirterek, "Bunu ilk defa Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatlarıyla başlattı” dedi.

-“GELECEK YIL 17 İLÇEDE UYGULAYACAĞIZ”     

Pilot bölge olarak belirlenen Kalecik ve Güdül’de istedikleri başarıyı elde ettiklerini ve bu başarıyla Ankara’nın diğer ilçelerinde de aynı uygulamayı başlatmayı hedeflediklerini belirten Güven, Ankara merkezde açılacak satış yerlerinde de sertifikalı ürünler satmak istediklerini söyledi. Güven, uygulama hakkında şunları söyledi:
“Bu programı geliştirerek, Ankara’nın 17 ilçesinde ‘Sebze Üretimi, İyi Tarım Uygulamaları’ sertifikası vermeyi planlıyoruz. Biz neden bu projeye girdik? Ankara’da merkezde satış yerleri açmayı istiyoruz. Bu satış yerlerinde de ‘Sebze Üretimi, İyi Tarım Uygulamaları’ sertifikası almış vatandaşlarımızın ürünlerini satmayı planlıyoruz. Sertifika alanın malı Hal'e girmeden direkt satılabilecek. Çiftçi komisyon ödemeyecek. Bu da çiftçilerimiz için önemli bir avantaj olacak.”

-“ÇİFTÇİ, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de çiftçinin, emeğinin karşılığını alamadığını, aracıların devreye girmesi nedeniyle kaybının olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme için başlatılan bu projenin devam etmesi gerektiğini belirten Gökçek, marketlerden alınan organik ürünlere dikkat çekerek şunları söyledi:
“Son yıllarda organik yeme merakı arttı. Çünkü kanser vakaları çok arttı. Organik ürünleri alırken, 'Parası biraz fazla ama olsun, kaliteli tüketelim' diyoruz. Onun da ne kadar kaliteli olduğunu bilmiyoruz. Büyük marketlere gidiyoruz, 'Burada organik ürünler vardır' diye yazıyor ama nasıl bir toprakta yetişti, nasıl bir tohumu var, bilmiyoruz. Büyük paralar vererek o ürünleri alınıyor. 
Burada, bilimsel çalışmalar sonucunda toprağından tohumuna, hatta pazara kadar takibi olan bu ürünleri bize yetiştiren, bu ortamı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi, halka destek vererek, bilinçlendirerek güzel bir üretim yapılmasına teşvik ortamı sağlıyor. Ayrıca üretici aracısız satış yapacağı için kazançlı çıkacak.” 
Program sonunda Nevin Gökçek’e, Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım tarafından tablo ve keçi postu hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.