Öne Çıkanlar Koronavirüs chp Covid19 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fenerbahçe

“Ankara İlçelerinde Bilmediğimiz Ayrıntılar Saklı”

Ankara’nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapan Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Ahmet Keykan, Ankara’nın birbirinden farklı özellikte ilçelere sahip olduğunu söyledi.


Kaplıcaları, müzeleri, ormanları, türbeleri ve camileriyle Ankara ilçelerinin tarih, kültür ve sağlık turizmindeki potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Keykan,  “Ankara ilçelerinde bilmediğimiz ayrıntılar saklı. Ankara’nın birçok ilçesini turizm açısından yetirence değerlendiremiyoruz” dedi.


Ankara’nın tarih, kültür ve sağlık turizminde de Başkent olması gerektiğini dile getiren Keykan, Ankara’nın turizminden istenilen düzeyde pay alamadığını söyledi. Ankara ve ilçelerinin turizm potansiyelinin yetirence tanıtılmadığına dikkat çeken Keykan, Ankaralıların bile ilçelerden habersiz olduğunu söyledi. Ankara’nın birçok ilçesinin turizm içinde önemli yere gelebileceğini belirten Keykan, her ilçenin kendine özgü özelliği olduğunu söyledi.

"ANKARA'NIN SAĞLIK TURİZMİNDE ZİRVEYE OYNAMASI GEREKİR"


Cumhuriyet tarihine yakından tanıklık eden Ankara’nın Selçuklu, Osmanlı ve daha eski medeniyetlere ait eserlerin yer aldığı ilçelere sahip olduğunu belirten Keykan, Türkiye’nin en önemli müzelerinin de Ankara’da yer aldığını vurguladı. Dünyanın en iyi termal sularına sahip Haymana ve Ayaş’ın Ankara’da bulunduğunu hatırlatan Keykan, Ankara’nın sağlık turizminde zirveye oynaması gerektiğini söyledi.


Başkent’in tüm bu özellikleriyle turizmin içinde önemli bir yere gelmesi gerektiğini dile getiren Keykan, Türkiye’de ve dünyada Ankara’nın tanıtımının yeterince yapılmadığına dikkat çekti. ATİD olarak ulusal ve uluslararası fuarlarda Ankara’yı tanıtmaya ve anlatmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Keykan, Ankara’yı Avrupa başkentleri gibi turizmde hareketli hale getirene kadar çalışacaklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.