Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden “Güneş Tarlası”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı İlçesi'nde kurduğu Güneş Enerji Santrali’nin panelleri takıldı. Üretime hazır hale gelen santralin Eylül ayında ulusal elektrik ağına bağlanması hedefleniyor. Projenin ikinci etabı için de ihale süreci sonuçlanmak üzere.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sulama birliklerine ve kooperatiflerine bedava elektrik vaadi hayat buldu. Döşemealtı İlçesi, Mellidağ Bölgesi`nde 33 bin metrekarelik bir alanda kurulan 600 kilowatt (KW) gücündeki ilk güneş enerji santralinin güneş panellerinin montajı tamamlandı. Güneş Enerji Santrali’nin Eylül ayı içerisinde TEDAŞ kabul işlemlerinin ardından sisteme entegre edilmesi ve ulusal elektrik ağına dahil olması hedefleniyor. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovat saat elektrik üretecek tesisle Türkiye’de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak. Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecek.
 
İkinci Etap Başlayacak
 
İlk etabın 3 ayda tamamlanıp panellerin takıldığını ve santralin üretime hazır olduğunu açıklayan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Demir, “4 etap halinde yıllık 2.7 megavat enerji üretecek Güneş Enerji Santrali’nin ilk etap çalışması tamamlandı. Projenin birinci ayağını oluşturan 600 KW gücündeki ilk enerji santralinin Eylül ayı içerisinde sisteme entegresini sağlayıp elektrik vermeye başlayacağız. Son iki etabın da ihale süreci sonuçlanmak üzere. Bir tanesi 420 KW bir diğeri de 600 KW Kurulu güce sahip iki projenin de yakın bir tarihte de çalışmaları başlayacak. İkinci etabımızın çalışmalarını da yılbaşına kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
 
Çiftçi Mağdur Ettirilmeyecek
 
Tarım sektörüne büyük katkı sağlayacak ve tarımsal sulamayı çiftçinin üzerinde yük olmaktan kurtaracak projenin hedefinin sulama birliklerinin ve kooperatiflerin enerji maliyetini sıfırlamak olduğunu belirten Murat Demir, “Elektrik maliyetini herhangi bir şekilde çiftçiye yansıtacak kooperatiflerle çalışmayacağız. Bizim ürettiğimiz elektrik üreticimize direk yansıyacak, çiftçi mağdur edilmeyecek. Her kooperatif ile çiftçilerin huzurunda sözleşme imzalayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik ücretlerini tamamen yahut ürettiğimiz miktara göre karşılayabildiğimizi çiftçimiz bilecek, kooperatif üreticimizden ayrı bir ücret alamayacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.