Öne Çıkanlar Afrin Hakkari gündem özeti çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Ataşehir Belediyesi'nden Lösemi Hastalarına Umut Olalım Kampanyası

Ataşehir Belediyesi ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlattı.

Üç buçuk yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan, Lösemili hastalara umut olmak için düzenlenen kök hücre bağışı kampanyalarına Ataşehir Belediyesi de destek veriyor.

Kampanyaya katılarak Lösemili hastalara umut olmak isteyen vatandaşlar için 11 Şubat 2019 Pazartesi günü Türk Kızılayı’nın bağış otobüsü Ataşehir Belediye Binası önüne gelecek. Bağış otobüsü 09.00 - 17.30 saatleri arasında gönüllü donörlerden kan bağışı alacak.

Gönüllü kan ve kök hücre bağışına; 18-50 yaş arası, sarılık, AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, kanser gibi hastalıkları olmayan, sürekli ilaç kullanmayan herkes katılabilir.

Unutmayalım ki, kan ve kök hücre ihtiyacı olan hastalar için uygun donör bulmak çok önemli. Her bir bağışçı uygun donör olma yolunda hastalar için adeta bir hayat ışığı oluyor. 

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin (TÜRKÖK) Şubat 2018’de açıkladığı verilere göre, ülkemizde kemik iliği nakli bekleyen 963’ü çocuk, 871’i yetişkin olmak üzere toplam bin 834 hasta bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.