Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon chp haberleri

Ataşehir’de Başkanvekili Seçilecek

Ataşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, belediyeyi yönetecek başkan vekilini seçecek.

Ataşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın Başkan İlgezdi'yi geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından sürece ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada bakanlığın, İlgezdi’yi Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici süreyle görevden uzaklaştırdığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer aldığına dikkat çekilerek “Görevden uzaklaştırma’ ve ‘görevden alma’ hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı uygulamaları vardır. Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, 1. Başkan Vekili olarak yasa gereği bu görevi yürütmektedir” ifadeleri yer aldı.

Sürece ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklama şöyle devam etti:

“Ataşehir Belediye Meclisi, görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçecek. Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlattı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.