Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Ataşehir’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Ataşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 27- 28- 29 Ekim tarihlerinde söyleşiler, resmi tören, bisiklet korteji, fener alayı yürüyüşü ve Moğollor konseri düzenlenecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ataşehir’de çeşitli etkinlikler yapılacak. İlk etkinlik olan Sinan Meydan ile Cumhuriyet söyleşisi 27 Ekim Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde saat 15.00’te gerçekleşecek.

28 Ekim Pazar günkü etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak resmi törenle başlayacak. Törenin ardından Ataşehirliler bisikletleriyle iki saat boyunca Ataşehir’de kortej oluşturacak. Fulya Sokak’tan başlayan bisiklet korteji, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken, madalya töreni düzenlenecek. Madalya töreninin ardından da çekiliş, DJ performansı ve müzik dinletisi yapılacak. Çekilişle 6 kişiye bisiklet hediye edilecek. Aynı gün Prof. Dr. Emre Kongar, Neşet Ertaş Kültürevi’nde saat 15.00’te Ataşehirlilerle bir araya gelecek.

MOĞOLLAR KONSERİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim’de fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. Atatürk Bulvarı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak ve yürüyüşün bittiği alanda Moğollor konseri düzenlenecek.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Türkiye’ye, cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkabilmek için herkesi ellerinde bayraklarla bayram etkinliklerine davet ederek, “Cumhuriyete ve onun değerlerine sarılmanın tam zamanı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlatmış olduğu bağımsızlık ve medeniyet yürüyüşünü kaldığı yerden devam ettirmek zorundayız. Coşkumuzu hep beraber, paylaşarak artıracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.