Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs chp Covid19 terörist rusya Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Aydın Büyükşehir Belediyesi İle Kuşadası Belediyesi Sokağa Çıkma Yasağını Fırsata Çevirdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi, koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağını hizmette fırsata çevirdi. Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri 2 gün boyunca kentin farklı noktalarında detaylı temizlik, dezenfektasyon ve ilaçlama çalışması yürüttü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Temizlik Şube Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı etkisi altına alan ‘Koronavirüs’ (Covid 19) hastalığına karşı mücadelede güç birliği sergilemeye devam ediyor. Temizlik personeli, Belediye Başkanları Özlem Çerçioğlu ile Ömer Günel’in talimatıyla ilçedeki her sokak ve caddeyi karış karış dolaşıp 80 derece sıcaklıktaki köpüklü suyla yıkadıktan sonra özel ilaçlarla dezenfekte ediyor. Ekipler 2 günlük sokağa çıkma yasağını da hizmette fırsata çevirerek Hacıfeyzullah, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde detaylı hijyen çalışması yaptı. Temizlik ile dezenfektasyon çalışmalarının yanı sıra, çevreye, bitkilere ve insan sağlığına zarar verme riski taşıyan vektörlere karşı ilaçlama da yapan ekiplerin çalışmalarını vatandaşlar büyük memnuniyetle karşıladı.

SALGIN SONA ERDİĞİNDE KUŞADALILARI YEŞİL BİR KENT BEKLİYOR

Kuşadası Belediyesi koronavirüs salgınıyla verdiği mücadelenin yanı sıra yeşil alanlarda gerçekleştirdiği rutin çalışmalara da aralıksız devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde “Daha Yeşil Bir Çevre” hedefiyle yürütülen çalışmalar vatandaşların takdirini topluyor. Bu kapsamda ot biçme, peyzaj düzenleme, park temizliği, ağaç budama gibi işlere devam eden ekipler,  park yapım ve yenileme işlerini de sürdürüyor.

“ÖNCELİĞİMİZ HALK SAĞLIĞI”

Halk sağlığını her şeyden önde tutuklarını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “ Bütün insanlık, yayılma gücü çok kuvvetli olan zorlu bir hastalıkla mücadele ediyor. Bizler de ilçemizde koronavirüs olarak isimlendirilen bu salgının yayılmasını engellemek için gece, gündüz demeden çalışıyoruz. Bu süreçte Aydın Büyükşehir Belediyemiz de tüm imkanlarıyla yanımızda duruyor. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi bu süreçte de yurttaşlarımızın sağlığı. 2 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması bizlerin çalışmasına engel olmadı. Bu iki günü fırsata çevirerek araç ve insan trafiğinin yaşanmadığı sokaklarımızda detaylı temizlik çalışması yürüttük. Temizlik ve ilaçlama personelimiz Büyükşehir Belediyemizin ekipleriyle birlikte 3 büyük mahallemizde sterilize edilmeyen sokak bırakmadılar.   Gün birlik olma günüdür. Güzel günleri bu güç birliğiyle karşılayacağız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.