Öne Çıkanlar istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı 16 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: Teknoloji Olanakları Arttıkça Spordan Uzaklaşıyoruz

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Teknoloji ve iletişim olanakları arttıkça çocuklarımız ve gençlerimiz spordan uzaklaşıyor, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak güçleşiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik edici çalışmaları Türkiye’nin her yerinde yapmalıyız” dedi. 

Bakırköy Kaymakamlığı ve Bakırköy Belediyesi tarafından Amatör Spor Haftası nedeniyle düzenlenen “Sporun Çocukların Gelişimi Üzerindeki Etkileri ve Obezite” konulu panel Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan ve moderatörlüğünü Sait Babaoğlu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak Milli Sporcu- Serbet Dalış Apnea Dünya 7.cisi, Türkiye Rekortmeni Buse Karacabay, eski milli futbolcu Saffet Akyüz, TV Programcısı ve Spor Yorumcusu Serhat Ulueren, Diyetisyen Esra Bingöl, Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, panelin açılış konuşmasını yaparak, ilçe belediyesi olarak eğitim, sağlık, kültür-sanat konularında bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla sürekli paneller, konferanslar düzenlediklerini belirterek, “En çok spor alanındaki çalışmaları önemsiyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, iletişimini güçlendirmesi, sosyal çevresinde başarılı iletişim ağı kurabilmesi ve bedensel anlamda güçlü, zihinsel anlamda da kendilerini daha iyi ifade edebilmelerinin yolu spordan geçiyor” dedi.

Atatürk Spor ve Yaşam Köyü ile Bakırköy Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’nde amatör spor kulüpleriyle, okullarla başarılı çalışmaların devam ettiğini belirten Kerimoğlu, “Uzman spor eğitmenlerimizle yazın ve kışın sporun pek çok dalında ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Fakat aynı zamanda bir hekim olarak da söylüyorum; ne yazık ki kötü alışkanlıklara eğilim gösteren çocuklarımızın ve gençlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Maalesef teknoloji ve iletişim olanakları arttıkça çocuklarımız ve gençlerimiz spordan uzaklaşıyor, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak güçleşiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik edici çalışmaları Türkiye’nin her yerinde yapmalıyız. Sağlıklı zihinler ancak sağlıklı bedenlerde olur” ifadelerini kullandı.

Panelistler ise yaptıkları konuşmalarda, sporun çocukların sadece bedensel gelişimi üzerinde değil aynı zamanda ruhsal ve mental gelişimleri üzerinde de çok olumlu etkisi olduğunu, aynı zamanda günümüzün kabusu olan obeziteyle mücadelenin de en etkin yolu olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.