Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Bakırköy Belediye Tiyatroları Ukrayna’dan Onur Ödülüyle Döndü

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın (BBT)  “Lena, Leyla ve Ötekiler” adlı oyunu Ukrayna tiyatro festivali  20.International Theatre Festivali Melpomene of Tavria’dan onur ödülüyle döndü.

Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Fethiye, Trabzon, Bursa, Adana ‘dan sonra Kiev-Ukrayna ve Almanya’da da sahnelenen “Lena, Leyla ve Ötekiler" oyunu  ikinci kez gittiği Ukrayna’da onur ödülünü kazandı. Zehra İpşiroğlu’nun yazdığı, Ayla Algan’ın yönettiği tek kişilik oyunla, Kherson sahnesinde Cihan Bıkmaz, Ukraynalı izleyenlerle buluştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu oyunda emeği geçenleri kutlayarak “Bakırköy Belediye Tiyatroları oyunlarının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında aldığı çok önemli ödüllerle gururlanıyoruz. Bakırköy’ü sanatın başkenti yapma iddiamızın gereği olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Üç yıl önce BBT tarafından sahnelenmeye başlayan oyunda, Sovyet Rusya döneminde çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını yaşamış bir kadının yaşadığı aşkın peşinden Türkiye'ye gelişi ve kendini kültürel uyumlanma çabası ile burada var etmeye çalışması anlatılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.