Bakırköy Söylev’in 90. Yılını Kutladı

Mustafa Kemal Atatürk’ün başyapıtı Söylev’in 90. yıl dönümü Bakırköy Belediyesi ve Dil Derneği iş birliği ile kutlandı. Kutlamaya araştırmacı yazar İlhan Gülek, yazar Yusuf Çotuksöken ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuşmacı olarak katıldı.

Bakırköy Belediyesi ve Dil Derneği iş birliği ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde Söylev’in 90. yılı kutlandı. Kutlamaya Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, araştırmacı yazar İlhan Gülek, yazar Yusuf Çotuksöken ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuşmacı olarak katıldı. Kutlama Şef Faruk Salgar yönetimindeki Bakırköy Müzik Akademisi Korosunun seslendirdiği “Cumhuriyetimizin Şarkıları” konseri ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dil Derneği Başkanı Özel, Atatürk ve cumhuriyete olan saldırıların giderek arttığı bir dönemde olduğunu söyleyerek her Türk vatandaşına cumhuriyeti yaşamak ve yaşatmak için büyük görevler düştüğünü belirtti.

Kerimoğlu: Bu Ülke İşbirlikçilere O Zaman Da Kalmadı Bugün De Kalmayacak

Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu güncelliğini hiç kaybetmeyen Söylev’in bugün de her yurtsever için hala önemini koruduğunu vurgulayarak, “İçinde bulunduğumuz ülke koşulları 1919’dan farklı değil. Ama bilinmesi gereken bir husus var, o dönem Anadolu’yu yeniden inşa eden ruh var ise, nasıl ki işgalcilere ‘Geldikleri Gibi Giderler’ diyen Mustafa Kemaller var ise bugün de bu ülkenin devrimcileri ve vatanseverleri var. Bu ülke işbirlikçilere o zaman da kalmadı bugün de kalmayacak” diye konuştu.

CHP’li Yarkadaş: Çözüm Cumhuriyete, Söylev’e Sahip Çıkmaktan Geçiyor

CHP’li Yarkadaş ise 17 yaşındaki Helin Palandöken'in katledilmesine değinerek, “Bu zihniyet altında ve bu vahşi cinayetlerin yaşanmasında iktidarın gerici kadın bakış açısı neden oluyor. Çözüm de Cumhuriyete, Söylev'e sahip çıkmaktan geçiyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.