Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Bakırköy’de ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ Semineri Verildi

Sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla Bakırköy’de “Bağımlı Olma, Özgür Ol” semineri verildi.

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda yapılan seminerde, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) Klinik Şefi Doç. Dr. Gökhan Umut ve Alkol, Sigara ve Uyuşturucu ile Savaşım ve Eğitim Derneği (ASUDER) Başkanı, Sigara Bırakma Uzmanı Op. Dr. Beyzade Özkahraman, bağımlılık ve alışkanlıklar konusunda bilgi verdi.

Doç. Dr. Gökhan Umut, bağımlılığın tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki bağımlılık oranının yurt dışına göre az olması bizde hala aile kavramının korunduğunu gösteriyor. Bu kavram sayesinde gençler bu tip bir bağımlılığa daha az meylediyor. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir” dedi.  Umut kişinin tedavi olmayı istemesinin ve maddeyi bırakmaya kendini hazır hissetmesinin önemli olduğunu kaydetti.

“SİGARA BAĞIMLILIĞI YÜZDE 95 İSE PSİKOLOJİK”

Op. Dr. Beyzade Özkahraman ise seminerde; sigara bağımlılığı ve sigaranın yol açtığı sağlık sorunların anlattı. Özkahraman, sigaranın içerisinde 600’den fazla kimyasal barındığını ve insanları ortalama saat başı bu kimyasalları kullanmak zorunda bıraktığını kaydederek, “Sigara içmek sizi yorgun yapar, uyutmaz ya da uyandırmaz, enerjinizi düşürür, öksürtür. Ayrıca tüm gün sigara kokarsınız, ağzınızda iğrenç bir tat kalır, hastalıklarınız başlar ve depresyona girersiniz. Bu alışkanlıktan kurtulmak için önce bu işi zihninizde bitirmeniz gerekiyor. Çünkü sigara bağımlılığı yüzde 5 fiziksel, yüzde 95 ise psikolojiktir” dedi.

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nurcan Alan ise Bakırköylü yurttaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla seminerlere devam edeceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.