Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bakırköy’de Mizah Müzesi Açılacak

Bakırköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mizah Müzesi'nin açılışının yapılacağı törende ayrıca Kartaltepe Kültür Merkezi’ne de merhum sanatçı Münir Özkul’un adı verilecek. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’de dördüncü müzenin açılacağını ifade ederek, “Mizah, insanların sıkıntılarla başa çıkabilmesinde, rahatlamasında ve düşünmesinde çok önemli bir araçtır. Ülkemizdeki baskıdan, sorunlardan, sıkıntılardan yorulan halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek, güldürürken düşündürebilmek için Bakırköy Belediyesi Ergin Gülen Mizah Müzesi’ni açıyoruz. Mizahın baskılandığı, karikatürcülerin hapse atıldığı, mizah dergilerinin çıkamaz hale geldiği böyle bir dönemde, mizahsız yaşanamayacağı bilinciyle açacağımız müzenin halkımıza bir nefes aldıracağını düşünüyoruz” dedi.

Kerimoğlu, Bakırköylü karikatürist Ergin Gülen’in 50 yıllık koleksiyonuyla kurulan ve küratörlüğünü A.İlhan Gülek’in yaptığı müzede, “Mizah Kitaplığı”, “Karikatür ve Çizgi Roman Atölyesi”, “Seyir Salonu” gibi bölümlerin, yerli ve yabancı dergilerin, sinema ve tiyatro afişlerin, yayınların, karikatür ve komik objelerin ve aynaların yer aldığını ayrıca mizah yazarlarını, karikatüristleri, komedi oyuncularını tanıtan bölümlerin de bulunduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.