Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Bakırköy’de Osteoporoz’a İlişkin Panel Düzenlendi

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu öncülüğünde halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek için kemik erimesi üzerine panel düzenlendi. “Kemiklerinizi Sevin Geleceğinizi Koruyun” başlığıyla yapılan panelde dört profesör osteoporozun ne olduğunu, korunma ve tedavi yöntemlerini detayları ile anlattı.

Bakırköy Belediyesi 18 branşta hizmet veren Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi ile Bakırköylüleri ücretsiz tedavi ederken diğer taraftan da halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek için paneller düzenliyor. Bu doğrultuda Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu hassasiyetiyle sürdürülen panellerden bir yenisi de kemik erimesi üzerine yapıldı. Türkiye Osteoporoz Hasta Derneği ve Bakırköy Belediyesi’nin işbirliği ile Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kemik erimesi paneline Bakırköylülüler de büyük ilgi gösterdi.

“Günlük Kalsiyum İhtiyacı Mutlaka Karşılanmalı”

“Kemiklerinizi Sevin Geleceğinizi Koruyun” başlığıyla yapılan panelde dört profesör osteoporozun ne olduğunu, korunma ve tedavi yöntemlerini detayları ile anlattı. Prof.Dr. Nurten Eskiyurt, Prof.Dr. Şansın Tüzün ve Prof.Dr. Ülkü Akarırmak, toplum sağlığı için yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekti. Prof.Dr. Sarıdoğan, tüm dünyada her üç saniyede bir osteoporoza bağlı bir kırık oluştuğuna dikkat çekerek bu sayının çok sık görülen hastalıklar olan meme kanseri, kalp krizi ve inme hastalığının üçünün toplamından daha fazla olduğunu ifade etti.

Prof.Dr. Eskiyurt, kırık riski taşıyan kişilerin kırıktan önce tedavi görmelerinin ve önlem almalarının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu da hastalığı tanımaktan geçiyor. Osteoporozdan ancak nasıl bir hastalık olduğunu bilerek korunabiliriz” dedi.

Kemiklerin sağlığında beslenmenin çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tüzün ise  “Günlük kalsiyum ihtiyacımızı mutlaka karşılamalıyız. Kalsiyum için en önemli kaynak ise süt ve süt ürünleridir. Az yağlı olması koşuluyla süt, yoğurt ve peynir tüketimi çok önemli. Tabi ki tuz, şeker, sigara, alkol, kafein ve işlenmiş gıdalardan uzak durmamız gerekiyor" diye konuştu.

Prof.Dr. Akarırmak da osteoporozda düşmeler, düşmelerden korunma yöntemleri ve egzersizin önemini anlattı. Egzersizin kemiği korurken aynı zamanda geliştirdiğine dikkat çeken Akarırmak, hareketsiz yaşam tarzının osteoporozun başlıca nedeni olduğunu belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.