Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan

Başkan Çetin, Anlamlı Günde Meslektaşlarını Yalnız Bırakmadı

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e meslekte 25 yılını doldurması nedeniyle plaket verildi. Belediye başkanlığının görev, avukatlığın ise meslek olduğunu belirten Başkan Çetin, “Avukatlık gibi onurlu bir mesleğe sahip olduğum için mutluyum” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Adana Barosu tarafından meslekte 25 yılını tamamlaması dolayısıyla plaket verildi.

5 Nisan Avukatlar Günü çerçevesinde düzenlenen tören Adana Barosu Mahmut Esat Bozkurt Salonunda gerçekleştirildi. Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yaparak, avukatların sıkıntılarını dile getirdi.

Türkiye’nin bir yerel seçimi geride bıraktığını belirten Av. Veli Küçük, “Meslektaşımız Sayın Soner Çetin ikinci kez Çukurova Belediye Başkanı seçildi. Bunun yanında Adana’da ilçe belediye başkanı seçilen meslektaşlarımız var. 15 meslektaşımız da belediye meclisine girdi” dedi.

BAŞKANLIK GÖREV AVUKATLIK MESLEKTİR

Konuşmaların ardından “Meslekte 25 Yılını Dolduran Avukatlar İçin Plaket Töreni” düzenlendi. Törende meslekte 26’ncı yılına giren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e de plaket verildi. Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük’ten plaketini alan Başkan Çetin, şunları söyledi:

“26 yıl önce avukatlık ruhsatını aldım ve mesleğimi yapmaya başladım. Şu anda belediye başkanıyım. Ancak belediye başkanlığı bir meslek değil görevdir. Onurlu bir görevdir. Benim mesleğim avukatlık. Avukat olduğum için de onur duyuyorum. Makamlar gelip geçicidir. Ama her zaman avukat olarak kalacağım. Çukurova halkının büyük ilgisi dolayısıyla aranıza dönemedim ve yine belediye başkanı olarak kaldım. İkinci kez seçilirken Türkiye’de oyunu en çok artıran 3’üncü belediye başkanı oldum. Tüm meslektaşlarıma başarılar diliyor, plaket alanları kutluyorum.”

Soner Çetin’in ardından mesleğinde 25 yılını dolduran diğer avukatlar da plaketlerini aldılar. Plaket töreninin ardından anı fotoğrafı çektirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.