Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Başkan Çetin: "Çukurova Belediyesi’nin Yüzme Kurslarında 10 Bin Çocuk Yüzme Öğrenecek"

Çukurova Belediyesi yüzme kursları başladı. İlk etapta, 6 bin çocuğun kayıt yaptırdığı yüzme kurslarında, 10 binin üzerinde çocuğun yüzme öğrenmesi hedefleniyor. Başkan Çetin, göreve geldikten sonra açılan yüzme kurslarında, her yıl 10 binin üzerinde çocuğun yüzme öğrendiğini açıkladı.

Çukurova Belediyesi yüzme kursları Hayalpark Açık Yüzme Havuzunda başladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora yönlendirilmesinin önemine değindi.

Yüzme kurslarının açılışında konuşan Başkan Soner Çetin, “Çocuklarımızı spora, bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalara yönlendirirsek kötü alışkanlıklarla tanışmaz. Üzülerek belirtmeliyim ki, araştırmalar Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğünü gösteriyor. Sadece polisiye önlemlerle mücadele başarılı olamaz. Çocuklarımızı bu kötü alışkanlıkla tanışmadan kurtarmamız gerekiyor” dedi.

ÇOCUĞUNUZU SPORA YÖNLENDİRİN

Sporla uğraşan çocukların hayatın her alanında başarılı olduğunun bilimsel olarak ortaya konduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, velilere çocuklarını spora yönlendirmesi tavsiyesinde bulundu. Başkan Çetin, “Yüzme sporunda Türkiye’nin istediği başarıları elde etmesi için tesislerin artırılması şart. Başta Çukurova Belediyesi olmak üzere, belediyelerin yüzme kursları açmasından önce çocuklarımız sıcak havalarda kanallara girerek serinlemeye çalışıyor ve üzüntüyle tanık olduğumuz boğulma olayları oluyordu. Bu kurslar, çocuklarımızı kanallardan kurtardı. Her yıl 10 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Bu yıl da 10 binden fazla çocuğumuzun yüzme öğrenmesini hedefliyoruz.”

GELECEĞİN YÜZÜCÜLERİ

Büyüklere de müjde veren Başkan Soner Çetin, haftanın belirli günlerinde yetişkinlerin de yüzme havuzundan ücretsiz yararlanacağı uygulamanın, 6 Temmuz’dan itibaren başlayacağını açıkladı.

Başkan Çetin, yüzme eğitmenlerine de seslenerek, “Yüzme sporuna yatkınlığı olan çocukları belirleyin. Biz de onlar için elimizden geleni yapacağız. Geleceğin yüzücüleri bu havuzlardan çıkacaktır. Buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Çetin konuşmasının ardından çocuklarla ve velilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin bu isteğini yerine getirdi.

AÇIK HAVUZDA HALK GÜNÜ

17 Haziran itibariyle başlayan yüzme kurslarının 13 Eylüle kadar süreceği bildirildi. Yüzme kurslarından 7-15 yaş arası çocuklar yararlanıyor. Yüzme öğrenmek isteyen çocuklar için kayıtların sona ermediği ve devam ettiği bildirilirken, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 150 çocuğa da eğitim verildiği ifade edildi. Açık yüzme havuzu her cumartesi günü sabah ve öğleden sonra halka ücretsiz olarak açık olacak ve uygulama 6 Temmuz itibariyle başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.