Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Başkan Çetin: Kadın Dostu Belediyeyiz

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Kadın Koalisyonu’nu ağırladı. Başkan Çetin, “Kadınlarımız baştacımızdır. Kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizle, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık gözeterek yaptığımız hizmetlerimiz arasında, Atatürk Kadın Yaşam Köyü, Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi ve çalışan anneler için semt kreşlerini hayata geçirdik” dedi.

AKDAM, ÇYDD Çukurova Şubesi, EVKAD, KA-DER, SEKAD, Türk Kadın Birliği kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Kadın Koalisyonu, Adana’da hizmet veren belediyeleri gözetledi. Koalisyon, gözetim sonunda belediyelerin kadınlara verdiği hizmetler ve yapılacak projelerle ilgili yürüttüğü izleme çalışmasının raporunu açıkladı. ‘Belediyeleri Kadınlarla Sınamak’ adlı raporda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, birimlerde uygulanabilir kadınlara yönelik projelerin hayata geçmesi gibi hizmetleri izleyen Kadın Koalisyonu, belediyelerin kadınlara yönelik çalışmalarını izlemeye devam edeceklerini bildirdi.
Kadın Koalisyonu adına konuşan Sema Turan Yapıcı, “Başkanımız Sayın Soner Çetin’e, kadınlara yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Yaptığı hizmetler ve düzenlediği etkinliklerle, kadınlara tanıdığı pozitif ayrımcılık nedeniyle teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘KADINLARIMIZ BAŞTACIMIZDIR’
Belediye hizmetlerinde, kadınlar için önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Belediyeler doğumundan ölüme kadar bütün hemşerilerimiz, başta kadın, çocuk, genç, emekliler, kısaca toplumun her kesimini düşünmek ve buna uygun projeler geliştirmek zorunda. 4.5 yılda çok güzel projelere imza attık. Sizlerin düşünceleri bizim için çok önemli. Özellikle kadın sohbet ve dayanışma evlerimiz, emekli dinlenme evleri, çalışan kadınların en büyük sorunlarından biri olan semt kreşlerimizi hayata geçirdik. Atatürk Kadın Yaşam Köyü projesini hayata geçirdik. Kadınlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.