Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay atatürk operasyon başbakan binali yıldırım

Başkan Çetin; “Kriz En Çok Belediyeleri Vurdu”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin en çok etkilediği kurumların başında belediyelerin geldiğini söyledi. Kriz ortamında belediyelerin tahsilatının çok düştüğünü belirten Başkan Soner Çetin, “CHP’li belediyeler asgari ücretin üzerinde maaş ödüyor. Çünkü biz işçimizin yanındayız. Bu da masrafları artırıyor” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta aksatmadan gerçekleştirdiği Halk Günü toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların görüş, öneri ve şikayetlerini almadan önce konuşan Başkan Çetin, ekonomik krizin en çok etkilediği kurumların başında belediyelerin geldiğini belirtti. Başkan Soner Çetin, “Türkiye’deki ekonomik krizi en fazla belediyeler yaşıyor. Çünkü kriz ortamında belediyelerin tahsilatı çok düşüyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda açıklanan asgari ücretin üzerinde maaş ödediklerini kaydeden Başkan Soner Çetin, “Biz işçimizin emekçimizin yanındayız. Bizim belediyemizde asgari ücret 2 bin 800 lira oldu. Bizim masraflarımız daha fazla. Dolayısıyla masraflar artıyor enflasyon almış maşını gidiyor. Ama açıklanan resmi rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Gerçek enflasyon açıklanan rakamların kat ve kat üstünde” şeklinde konuştu.

ENKAZ DEVRALMAK İSTEMİYORUZ

Başkan Çetin, ekonomik krizin bir an önce sona ermesi dileğinde bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz muhalefet partisinin belediye başkanlarıyız diye ekonomik kriz devam etsin istemiyoruz. ‘Kriz devam ederse iktidar yıpranır’ hesabı yapmıyoruz. Biz istiyoruz ki herkes mutlu olsun. Biz enkaz teslim almak istemiyoruz. Herkesten fazla kriz ortamından Türkiye’nin kurtulmasını istiyoruz. Ama gerçek anlamda krizin bitmesini istiyoruz. Oynanan rakamlarla kriz bitmez.”

Başkan Soner Çetin, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen öneri ve şikayetleri dinledi, sorunların anında çözümü için yetkili birim amirlerine talimat verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.