Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

Başkan Çetin: “Özgür Basın Demokrasinin Teminatıdır”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, gazetecilerin kamu adına denetim görevini yaptığını belirterek, “Özgür basının olduğu toplumlarda demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediğini görüyoruz. Türkiye’de de gazetecilerin daha özgür ortamlarda, daha iyi koşullarda çalışabilmesi en büyük arzumuzdur” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Ülkemizde gazetecilik zor şartlarda yapılmaktadır. Hem gazetecilik faaliyetlerinin yürütülmesi basının eleştiri hakkına saldırılar ve baskılar nedeniyle zorlaşmış hem de basın emekçilerinin çalışma koşulları her geçen gün daha sıkıntılı hale gelmiştir. Özgür basının varlığını sürdürmesi demokrasimiz açısından önem taşıdığı gibi Anayasa ile güvence altına alınmış halkın haber alma hakkını kullanabilmesi açısından da hayati öneme sahiptir” dedi.

Başkan Soner Çetin, ülkemizde gazetecilik faaliyetinden dolayı büyük baskılar gören hatta cezaevlerine atılan gazeteciler olduğunu hatırlatarak, “Halkın doğru ve güvenilir haber alma hakkını kullanabilmesi bu koşullarda oldukça zorlaşmıştır. Oysa ki toplumların gelişmesi, barış ve huzur ortamının sürekliliğinin sağlanması basının görevini rahatça yapabilmesine bağlıdır” şeklinde konuştu.

Yerel basının yayın yaptığı kentteki önemine de değinen Başkan Soner Çetin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Günümüzde yerel basın oldukça zor şartlarda yaşamını sürdürmektedir. Yerel basına yönelik pozitif ayrımcılık yapılması, dövizin yükselmesiyle birlikte artan girdi maliyetlerinin sübvanse edilmesinin yolları yasal düzenlemelerle açılmalıdır. Sadece kurumlar değil, yaşadığı kentin sorunlarına duyarlı her vatandaş da yerel basının yanında yer almalıdır. Yerel basının güçlü olduğu kentlerde, o kentteki hayati sorunların çözümünün daha kolay olacağını düşünüyorum.”

Başkan Soner Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basının özgürce habercilik yapabildiği bir ortama kavuşmasını diledi. 10 Ocak gününün yeniden bayram olarak kutlandığı günlere ulaşılacağına dair inancını dile getiren Başkan Soner Çetin, bir ülkenin demokratik gelişmişlik düzeyinin o ülkedeki basın özgürlüğü ile orantılı olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.