Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Başkan Günel: Çocuklarımızın Sağlığı Bizim İçin Her Şeyden Önemli

Kuşadası’nda koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 0-14 yaş arası çocuklar, getirilen 4 saatlik serbestlikle 40 gün aradan sonra dışarıda olmanın mutluluğunu yaşadı. Ebeveynlerinin gözetiminde cadde ve parkları dolduran çocuklara Kuşadası Belediyesi tarafından yüz maskesi ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN 4 SAATTE 21 BİN MASKE

Türkiye’de  koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 0-14 yaş arası çocuklara uygulanan sokağa çıkma yasağı, bugün 11:00-15:00 saatleri arasında kaldırıldı. Yasağın 4 saatliğine sona ermesinin ardından Kuşadası’nda yaklaşık 55 gündür dışarıya çıkamayan çocuklar, güzel havanın da etkisiyle ebeveynlerinin gözetiminde sahil bandı ve parklara  akın etti.  Çocuklardan bazıları bisiklet sürmeyi, bazıları top oynamayı, bazıları ise uçurtma uçurmayı tercih etti. Çocukların aileleriyle birlikte dışarı çıkmaları, Kuşadası’na gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Sağlık Caddesi ile Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı’nda yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

EMEK ATÖLYELERİ ÜRETTİ ÇOCUKLARA DAĞITILDI

Kuşadası Belediyesi, 0-14 yaş arası çocuklar için kısıtlamanın kalktığı 4 saatlik zaman diliminde yine bir ilki gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde kurulan Emek Atölyeleri’nde gönüllü kadınlarca üretilen 13 bin yetişkin maskesi ile 8 bin çocuk maskesi, kentin 6 farklı noktasında kurulan stantlarda palyaçoların verdiği çeşitli hediyelerle beraber anne, baba ve çocuklara dağıtıldı.

“ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, koronavirüs salgınıyla Türkiye’de  görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren en etkili şekilde mücadele eden ilçelerden biri olduklarını belirterek, “Bugün bizim için çok özel bir gün. Çünkü çocuklarımız uzun bir aradan sonar aileleriyle dışarı çıkıp Kuşadası sokaklarını cıvıl cıvıl yaptı. Bu manzarayı hepimiz çok özlemişiz. Ancak tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu nedenle Kuşadası Belediyesi olarak  biz de hemen harekete geçip Emek Atölyeleri’nde hem çocuklar  hem de yetişkinler için üretilen toplam 21 bin adet maskeyi çeşitli hediyelerle birlikte ailelerimize dağıttık. Bu zorlu süreçte her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.