Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı

Başkan Günel Hemşehrilerine Sahip Çıktı

Kuşadası’ndan çalışmak için gittikleri Fransa'da tatil köyünün kapanması üzerine Türkiye'ye dönen 31 işçi, 14 günlük karantina sürelerinin dolmasının ardından ailelerine kavuştu. İşçiler, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in verdiği talimatla Kocaeli'nden kente özel otobüslerle getirildi. 

Kuşadası'nın Davutlar ve Güzelçamlı Mahalleleri'nde yaşayan 31 işçi, Fransızlar'ın köklü turizm firması Club Med'in dünyaca ünlü tatil köylerinde çalışmak için yaklaşık 4 ay önce Fransa'ya gitti. Koronavirüs salgının patlak vermesi üzerine şirket, geçtiğimiz 15 Mart'ta ülkedeki tüm şubelerini geçici süreyle kapatma kararı aldı. Bunun üzerine işçiler 18 Mart'ta Lyon'dan bindikleri uçakla Türkiye'ye döndü. İstanbul Havaalanı'nda Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) yetkilileri tarafından karşılanan 31 işçiye, Covid-19 tedbirleri kapsamında sağlık taraması yapıldı. Yapılan tarama sonrası herhangi bir hastalık belirtisine rastlanmayan işçiler, tedbir amaçlı Kocaeli’ndeki öğrenci yurtlarına yerleştirilerek 14 günlük karantina  altına alındı.

KUŞADASI BELEDİYESİ YALNIZ BIRAKMADI

Yurt dışından gelenler ile ilgili başlatılan tedbirler uygulanarak öğrenci yurtlarında karantinaya alınan 31 işçinin 14 gün boyunca ateşleri ölçülüp sağlık kontrolleri yapıldı. Karantina süresinin dolmasının ardından yapılan testlerde de negatif sonuç çıkan işçiler için seyahat belgeleri düzenlendi. Seyahat belgeleri düzenlenen işçileri Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yalnız bırakmadı. İşçiler, Belediye Başkanı Ömer Günel'in talimatıyla yola çıkan 2 özel otobüsle dün gece Kocaeli'nden Kuşadası'na getirilip ailelerine teslim edildi. İşçilerin aileleriyle buluşması sırasında duygusal anlar da yaşandı. 

“EVDE KAL ÇAĞRISINA UYUN”

Tatil köyünde garson olarak çalıştığını belirten 27 yaşındaki Mustafa Cem Çiftçi, "Bizi bu süreçte yalnız bırakmayarak Kocaeli'nden güvenli bir şekilde Kuşadası'na gelmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Ömer Günel'e teşekkür ediyoruz. Ailelerimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Salgın dünya çapında hızla yayılıyor. Bu nedenle yetkililerin yaptığı 'Evde Kal' çağrısına kesinlikle uymamız gerekli" dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİ SAĞ SALİM AİLELERİNE KAVUŞTURDUK

Başkan Ömer Günel yurt dışında turizm sektöründe çalışan 31 hemşehrisini sağ salim ailelerine kavuşturduklarını belirterek, “ yurt dışında çalışan hemşehrilerimiz işyerlerinin kapanması sonucu yaklaşık 20 gün önce Fransa’nın Lyon kentinden toplu olarak tahliye edildiler. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Kocaeli’nde 14 gün süre ile karantina altına alındılar. Karantina sürelerinin dolması ve test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından hemen işlemleri yapılarak seyahat belgeleri hazırlandı. Belediyemize ait iki özel otobüs ile işçilerimizi bu sabaha karşı sağ salim ailelerine kavuşturduk. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Bu zorlu sürecin atlatılmasında en önemli unsur olan “ Evde Kal” çağrımızı bir kez daha yapıyorum. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.