Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Başkan Kerimoğlu’ndan 249 Karanfil

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Atatürk Havalimanı’na giderek 15 Temmuz 2016’da şehit olan 249 yurttaşımız anısına 249 karanfil bıraktı.


 
Beraberinde siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri üyeleriyle Atatürk Havalimanı Giriş Noktasına 249 karanfil bırakan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde; demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmak amacıyla, FETÖ/PDY darbe girişimine karşı koyan, bu uğurda şehit olan 249 yurttaşımızın anısına karanfil bırakmak, saygı ve minnetimizi sunmak için sembol alanlardan biri olan Atatürk Havalimanı’ndayız. Öncelikle bu toprakları vatan yapan, bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hain FETÖ/PDY darbe girişimine karşı koyan, bu uğurda şehit ve gazi olan tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve saygı ile anıyoruz. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” anlayışına yürekten bağlı olan bizler; meşru sandık iradesine, halkımızın teveccühü ile seçilmiş hükümetlere, demokratik-laik-sosyal-hukuk devletine sonuna kadar saygılıyız. Bu hain FETÖ/PDY darbe girişimine canı pahasına karşı koyan halkımıza ve  halkımızın bağrından çıkan(üniformalı hain darbeciler hariç) askeriyle, polisiyle tüm güvenlik güçlerimize; Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıktıkları için bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyoruz.”

  
 
GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU HEMEN ANKARA’YA DÖNMEK İSTEDİ

 
Basın mensuplarının sorusu üzerine Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu 15 Temmuz 2016 akşamı 21.50 uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbeyi İstanbul’a indikten sonra haber aldığını ve hemen Ankara’ya dönmek istediğini fakat uçuşların kapalı olması nedeniyle Ankara’ya dönemediğini ve kendi evinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu o akşam misafir ettiğini söyledi.
 
Başkan Kerimoğlu, 15 Temmuz 2016 akşamıyla ilgili açıklamalarında şunlara yer verdi:” Ankara’dan İstanbul’a gelen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, uçaktan indikten sonra darbe girişimini öğrendi ve hemen Ankara’ya dönmek istediğini belirtti. Fakat uçuşlar kapalı olduğu için bu isteği gerçekleşemedi. Alanda bulunanlara da ilçelerine gitmelerini, CHP’nin darbelere karşı olduğu konusundaki kararlılıklarını belirtmelerini istedi. Havalimanında yapılan  kısa bir değerlendirmenin ardından kendisini evimizde misafir ettik. Birebir tanığı olarak söylüyorum; Genel Başkanımız hemen bir basın bildirisi hazırlayarak basın kuruluşlarına darbelerin karşısında olduklarını, demokrasimize ve cumhuriyetimize bağlı olduklarını ifade etti. Genel Başkanımız ayrıca Başbakan ve diğer devlet yetkililerini de arayarak darbelere karşı olduklarını ifade etmiştir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.