Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Başkan Turgut, “Silifke Turizmini Hak Ettiği Yere Getirmeliyiz”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Taşucu Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara katıldı. Başkan Mustafa Turgut ve Kaymakam Şevket Cinbir, burada kurulan Yörük çadırında bazlama pişirdi.



15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlama töreninde bir konuşma yapan Başkan Turgut, “Silifke turizminin gelişmesi noktasında, ilçemizin tarihive kültürel zenginliklerini tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomimizin bacasız sanayisi durumundaki turizm sektörü sayesinde ilimizin ve dolayısıyla ilçemizin yurt içi ve dünyaya tanıtımında çok önemli mesafeler kat ediyoruz.
Kentimizin tarihi ve doğal zenginliklerini uluslararası fuarlarda, il ve ilçelerde düzenlenen tarım fuarlarında, yapmış olduğumuz festivallerde ve şenliklerde en iyi şekilde tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Aynı şekilde turizm derneklerimiz, odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, Silifke’nin turizm noktasında hak ettiği yere gelmesi için çaba gösteriyoruz.
Turizm ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tuttuğu gibi, insanların sosyal ve kültürel hayatlarını da etkilemektedir. Bundan dolayı turizmi en iyi şekilde geliştirmeli ve yaygınlaştırmalıyız. Kentimizin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılması her bireyin görevi olduğu gibi yereldeki her bir idarecinin ve yöneticilerinde görevi olmalıdır. Belediye olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç ve dış turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Silifke’nin tarihini ve kültürel dokusunu gün yüzüne çıkarmak için büyük önem teşkil eden kazılara, restorasyon çalışmalarına, tanıtım etkinliklerine ve koordineli olarak yürütülen her bir girişime katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.