Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Başkent Karla Mücadeleye Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te gece yağan ve aralıklarla devam eden kar yağışına karşı, araçlar ve personeliyle, sabaha kadar karla mücadele çalışması yaptı. Merkez ilçelerde 67 bulvar ile bine yakın caddeye müdahale edildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Başkent'te gece saat 23.00 civarında başlayan kar yağışının saat 03.00’a kadar 4 saat kesintisiz devam ettiğini, saat 03.00’dan gündüz saatlerine kadar da aralıklarla devam ettiğini belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda ana arter, cadde ve bulvarlarda trafiğe kapalı yol bulunmadığını bildirdiler.

Kar ve buzlanmaya karşı şehrin kritik noktalarında bekleyen karla mücadele araçlarıyla anında müdahale edildiğini belirten yetkililer, 3 vardiya halinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldığını söylediler. Yetkililer, merkez ilçelerde toplam 67 bulvar ve bine yakın caddeye müdahale edildiğini söylediler.

Kar yağışının, özellikle İstanbul Yolu, Ayaş Yolu, Konya Yolu, Turan Güneş Bulvarı, İncek Bulvarı, Havaalanı Yolu, Dikmen Bölgesi, Keçiören-Bağlum bölgesi ile şehrin yüksek noktalarında etkili olduğunu belirten yetkililer, çevre ilçelerde ise Polatlı, Haymana, Çubuk, Çamlıdere ve Kızılcahamam’da yoğun şekilde karla mücadele çalışmaları yapıldığını söylediler.

Yetkililer, karla mücadele çalışmalarında, Büyükşehir Belediyesi’nin Güvercinlik, Dikmen, Pursaklar- Saray ve Mamak’ta bulunan toplam 4 tuz silosunun aktif olarak çalıştığını kaydederek, Büyükşehir sınırları içinde ihtiyaç duyulan yerlerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam edildiğin bildirdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.