Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Beşiktaş Belediyesi AKUT İle Birlikte Deprem Tatbikatı Düzenledi

Beşiktaş Belediyesi ‘nin Arama ve Kurtarma (AKUT) ekipleri ile birlikte,17 Ağustos depreminin 18.yıl dönümü öncesi belediye binasında gerçekleştirdiği deprem tatbikatının ardından 7.4 büyüklüğündeki deprem anı canlandırıldı.



Beşiktaş Belediyesi ve AKUT ekipleri tarafından 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü öncesi olası bir deprem anında yapılması gerekenlerin uygulanması amacıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Beşiktaş Belediye binası ve çevresindeki binalarda yapılan tatbikata Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da katıldı. Tatbikatta senaryo gereği sirenlerin çalmasıyla birlikte binadaki çalışanlar ve vatandaşlar merdivenleri kullanarak dışarıda kurulan güvenli alana çıktı. Yine senaryo gereği 5. katın merdiveninin yıkılması nedeniyle mahsur kalan bir kazazede, AKUT ekipleri tarafından çatıdan ip sarkıtılarak aşağıya indirildi. Binaların içerisinde çeşitli yerlerinden yaralanan 4 kazazede ise ekipler tarafından sedyeyle binadan çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.Tatbikatın ardından Acil Toplanma alanında toplanan vatandaşlara, AKUT tarafından kurulan deprem simülatörü ile 7,4 şiddetinde deprem yaşatıldı.  



“Beşiktaş’ın Şanlı Bir Potansiyeli Var”

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Hazinedar, “Tabi bu bir deprem tatbikatı ve afet ile ilgili bilinçlendirme tatbikatıdır. Deprem kuşağında güçlü ve etkili önemli bir potansiyele sahip şehirde yaşıyoruz. Buna yerel yönetimlerin hazır olması gerekiyor. O yüzden bu tatbikatlar önemli, her sene yapıyoruz ama bundan sonra belediye bünyesinde değil, sokaklarda yapacağız. Çünkü özellikle deprem toplanma alanları konusunda Beşiktaş’ın şanlı bir potansiyeli var. Deprem toplanma alanları 2001’den sonra neredeyse muhafaza altına alınmış. Vatandaşlarımız açısından böyle bir sorunla karşı karşıya değiliz. Ancak kötü yapı stokunun olduğu bölgeler var. Buralarda deprem ve afet sonrası özellikle müdahalelere ilişkin çok sayıda önleyici tedbir alınabilir” dedi.

“Deprem Sonucunda Ceset Torbaları Taşımak İstemiyoruz”

Afet sonrası oluşacak olumsuzlukları giderecek en önemli adımları yine yerel yönetimlerin atacağını dile getiren Hazinedar, “Bu nedenle de depremlerde ve afetlere ilişkin yerel yönetimlerin hazırlıklı olması ve belediyelerin müdahalesi önemlidir. Buna aslında çalışıyoruz. Bu konuda kötü bir yapı stoku var diyebiliriz. Zemin konusunda iki bölgemiz dışında Beşiktaş şanlı bir bölgede. Ihlamur ve Ortaköy bölgesinde çok büyük tehdit içeriyor. Sonuçta biz deprem sonucunda ceset torbaları taşımak istemiyoruz. Bunun için de attığımız adımları uygulayacak tek karar mercii biz değiliz. İBB’ye de ihtiyacımız var. Aldığımız kararları onaylaması gerekiyor. O takdirde 2018’e kadar deprem bilinçlendirmesine ilişkin bütün süreçleri tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.