Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kovid19 Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan

Beşiktaş Belediyesi'nden Muharrem Ayına Özel Gönül Sofraları

Beşiktaş Belediyesi, bugün başlayan Muharrem Ayı’nda oruç tutan alevi yurttaşlar için 12 gün boyunca gönül sofraları kuracak. Pir Sultan Abdal’ın memleketi olan Sivas’ın Banaz köyünde de sofra kurulacak.

Bugün başlayan Muharrem ayı orucu için Beşiktaş’ta ve Türkiye’nin önemli noktalarında sofralar kuracak olan Beşiktaş Belediyesi, 12 gün boyunca sürecek olan Muharrem oruçlarında alevi yurttaşları bir araya getirecek. 

Pirin Köyü Banaz’da Gönül Sofrası

İlk Muharrem orucunu Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte Beşiktaş Cem Evi’nde açacak olan yurttaşlar, 11 gün boyunca İstanbul’un farklı ilçeleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenecek olan sofralarla ibadetlerini gerçekleştirecek. Beşiktaş, Erikli Baba, Şahkulu, Sivas, Hacıbektaş, Kartal, Diyarbakır, Gazi Cemevi, Tunceli ve Erzincan gibi önemli noktalarda gönül sofraları kurulacak. Bu sofralar arasında Pir Sultan Abdal’ın Sivas’taki köyü Banaz da yer alacak.

Öte yandan Muharrem ayı boyunca düzenlenecek sofraların ve özel konukların yer alacağı programlar Halk TV ve Cem TV’den  canlı yayınla ekranlara gelecek. İlk gün canlı yayın konuğu Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan ve sanatçı Süleyman Can Aslanyürek bu matem gününde ağıtlarıyla programa eşlik edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.