Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

Beşiktaş’ta Zafer Bayramı Binlerce Kişinin Katıldığı Programlarla Kutlandı

Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı her yıl geleneksel hale getirdiği fener alayı yürüyüşü, özel etkinlikler ve konser programlarıyla kutladı. Kutlamalara Atatürk'e benzerliğiyle tanınan Göksel Kaya da katıldı. 

Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümünü birbirinden farklı etkinliklerle kutladı. Kutlamalar İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen klasik otomobil turuyla başladı. Maltepe’den başlayarak Dolmabahçe Sarayı önünde son bulan tura, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Atatürk'e benzerliğiyle tanınan Göksel Kaya ile birlikte “Ata” isimli otomobille katıldı. 

Otomobil turunun ardından Balmumcu kavşağından binlerce vatandaş ellerinde meşaleler, marşlar söyleyerek fener alayı yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşün ardından vatandaşlar Barbaros Meydan'da Beşiktaş Belediyesi Folklor Ekibinin hazırladığı özel gösterileri izledi. Günün sonunda ise Enbe Orkestrası konser verdi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, 30 Ağustos’un dünyadaki emperyallere dur diyen bir zaferin adı olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Bu güzel bayramı değerli kılan şey bu zaferi milletin sahiplenmesidir ama daha önemlisi bizler için bir önemi daha var o da 16 Mayıs 1919’da işgal atlındaki İstanbul’dan ve Beşiktaş’tan yükselen sestir. 16 Mayıs 1919’da ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleye Beşiktaş İskelesi’nden hareket etmiştir. 30 Ağustos Zaferi’ne giden yolda ilk adımı bu noktadan atmıştır. Bizlerde bu sorumluluğu taşıyan Beşiktaşlılar olarak milli bayramlarımıza çok özel sahipleniyoruz ve güçlü mesajlar veriyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.