Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri Başladı

Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilim ve akıl mirasına sahip çıkan Lüleburgaz Belediyesi 21.yüzyılda bu rotada ilerlemeye devam ediyor. 2019 Atatürk’ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı kapsamında 9-17 yaş arasındaki çocuklarımız için programlama, web tasarım, 3D tasarım, robot tasarım ve üretimi, bilişimde girişimcilik vb. konuları içeren Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde 11 Şubat’ta başladı.


7 gün 24 saat eğitim fırsatı
15 gruptan oluşan Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri’ne 239 çocuğumuz kayıt oldu. Eğitime katılan çocuklar kendileri için özel olarak açılan online eğitim platformu üzerinden 7×24 eğitim programlarını takip edebilecek olup, haftada 1 gün seçmiş oldukları grubun gün ve saatinde bilişim sınıfında eğitim alacaklar.


Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri nedir?
Lüleburgaz Belediyesi, Prof.Dr. Selçuk Özdemir ve Lüleburgaz Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği Lüleburgaz Belediyesi Bilişim Garaj Akademisi Eğitiminin temel felsefesi, “çocuklarımıza var olan bir teknolojiyi hızlı ve kolay bir şekilde kullandırmak değil, öğrendikleri teknolojinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri de görmelerini ve öğrenmelerini sağlamaktır.
Prof. Dr. Özdemir kurucusu olduğu Bilişim Garaj Akademisi ile dünyada ilk defa 9-17 yaş arası gençlere online ortamda kodlama, 3d tasarım, web tasarımı, robot tasarım ve bilişimle girişimcilik eğitimleri sağlamaktadır. Lüleburgaz Belediyesi Bilişim Akademisi eğitimleriyle çocuklarımız bir anlamda bilişimin sadece bir eğlence, oyun veya iletişim aracı olmadığını, aslında problem çözmek, değer yaratmak ve “hayallerini inşa etmek” üzere bir tür “alet kutusu” olduğunu anlıyorlar.
Bilişim Akademisine kaydını yapan çocuğumuz, bilişim uzmanı bir rehber öğretmen eşliğinde Belediyemizin Bilgisayar Sınıfında haftada bir gün eğitimlere katılırken, sahip olduğu kendisine özel kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak evinden de çalışmalarına devam edebilmektedir.
İlk Olarak 3D tasarım eğitimleri ile başladığımız projemizde öğrencilerimiz web tasarımı, programlama, robot tasarım ve bilişimle girişimcilik eğitimlerini 2 yıl boyunca hiçbir ücret ödemeden alacaklardır. Çocuklar teorik eğitimi Bilişim Garaj Akademisinin web sitesinden yedi gün 24 saat istedikleri anda uzaktan eğitim ile almaktadır. Aldıkları teorik bilgilerinde Belediyemizin Bilişim Sınıfında rehberlik öğretmenimizin eşliğinde  pratiğe dönüştürmekte ve bilişim sınıfındaki bilgisayar,3D yazıcı vb. materyallerden faydalanmaktadırlar.
Projenin amacı çocuklarımıza var olan bir teknolojiyi hızlı ve kolay bir şekilde kullandırmak değil, öğrendikleri teknolojinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri de görmelerini ve öğrenmelerini sağlamak, farkındalıklarını artırarak bilgisayar okur yazarı değil, kod okur yazarı gençler yetiştirmektir.
Bilişim Garaj Akademisi’nde programlama eğitimi alan bir çocuklarımız, yazılımcı olmak istemeseler bile eğitimlerde göreceği örnekler, bilişim sınıfında arkadaşları ile geliştirdikleri projeler  ve kendi yapacağı etkinliklerle;
* Problemlere bilimsel çözüm üretme bakış açısı,
* Sistematik düşünme,
* Olaylar arasındaki neden sonuç ilişkilerini görebilme,
* Bilgisayarda kendi ürünlerini geliştirmenin verdiği özgüven,
* Yaratıcı ve eleştirel düşünebilme gibi günümüz sosyal ve iş hayatının çok önem verdiği bilgi ve becerileri kazanma yolunda önemli bir adım atmış olacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.