Boğazın Çocukları, Kenti Denizle Öğreniyor

Boğaziçi Üniversitesi, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Beşiktaş Belediyesi ve Tema Vakfı işbirliğiyle “Deniz ve Kent” temalı doğa eğitimi ve bilim okulu projesi başladı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısıyla desteklenen proje 11-16 Temmuz 2016 ve 18-23 Temmuz 2016 tarihlerinde (6’şar gün, 48’er saat) uygulanacak, her bir grupta 20’şer olmak üzere, toplam 40 öğrenciye ders verilecek. İstanbul’un denizlerle etkileşimini incelemek ve bu etkileşime dikkat çekmek amacıyla düzenlenen projeyle öğrenciler; yaparak-yaşayarak öğrenecek, kent olgusunu denizden bakarak sorgulayacak, işbirlikçi öğrenme modelleri ile kendi yorumlarını geliştirerek sentez modeller oluşturma imkânı bulacak.

Alt konuları, denizin kent kültürüyle, insan davranışlarıyla, doğayla, teknolojiyle, bilimle, tarihle ve sanatla etkileşimi olarak belirlenen projeye İstanbul’da bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerine devam eden ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencileri katılacak. Proje etkinlikleri, özel yetenekli bireylerin eğitiminde yaygın olarak kullanılan; farklı bilim ve disiplinlerin ortak bir temayı sorgulaması yöntemine dayanan, Tematik Eğitim Modelinde geliştirildi.

Ayrıca, proje için geliştirilen 28 etkinlik kapsamında 3 gün Boğaziçi Üniversitesi laboratuvarları ve 1 gün İTÜ İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi laboratuvarları kullanılacak, proje süresince 4 farklı açık alanda araştırma gezisi ve kapalı bir havuzda tüplü dalış yapılacak. Etkinlikler süresince öğrencilerin bireysel gelişimleri ve eğitim süreçleri, proje uzmanları ve eğitmenler tarafından geliştirilecek, ön ve son testlerle ve etkinlik gözlem formları ile takip edilerek, etkinliklerin öğrencilere sağlayacağı kazanımlar ve projenin amacına ulaşma düzeyi değerlendirilecek. Bireysel değerlendirmelerin, öğrencilere ve ailelerine geri bildirim olarak sunulması ve ayrıca projenin gelişimi ve sürdürülebilirliği açısından sonraki yıllarda kullanılması planlanmakta.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.