Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon soner çetin

“Bu Kursu Bitiren İşsiz Kalmıyor”

Mamak Belediyesi, Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi ile birlikte havuzlarda veya denizlerde cankurtaranlık yapmak isteyenler için Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nde 26-27-28 Mart tarihlerinde cankurtaranlık kursu düzenleyecek. Su içerisinde yaşanacak kazalara ilk müdahaleyi yapabilmek ve ambulans gelene kadar hayat kurtarabilmek için cankurtaran eğitimini tamamlayan kursiyerlere, uluslararası geçerliliği olan cankurtaranlık sertifikaları verilecek. Adaylar kurs bittikten sonra yaz tatilinde çalışma imkânına da sahip olacak.

Mamak’ta Cankurtaran yetişiyor

Teorik ve uygulamalı derslerin verileceği kursta, boğulan birine nasıl müdahale edileceği, sudan çıkarıldıktan sonra yapılacak ilk yardım gibi hayati konularda Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi Yöneticisi ve aynı zamanda Türkiye Su Altı Federasyonu yetkilisi Sinan Duru tarafından eğitim verilecek. Kursiyerler havuz çalışmalarından sonra mankenler üzerinde uygulamalı suni solunum kalp masajı, yaralılara müdahale gibi çeşitli konularda da eğitim görecekler.

Önemli bir vazife üstlenecekler

Cankurtaran adaylarının önemli bir meslek dalında uzmanlaşacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Olası boğulma vakalarına karşı dalgıç ve cankurtaran ihtiyacını karşılamak amacıyla bu kursu açtık. Kursta başarılı olacak olan adaylarımız hem günlük yaşamda hem de mesleki olarak önemli bir vazife üstlenecekler” dedi.

Yüzme bilmek şart

18 yaş ve üzeri vatandaşların müracaat edebileceği kurstan faydalanacakların öncelikle iyi derecede yüzme bilmesi gerekiyor. Cankurtaran adayları 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopileriyle Mamak Yüzme Havuzu’na müracaat edebilecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.