Çadırları Yanan Tarım İşçilerine Başkan Karalar’dan Yardım Eli

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da yaklaşık 200 kişinin yaşadığı 60 çadırın yanması sonucu yaşanan felakete duyarsız kalmayarak bölgeye acil ihtiyaç duyulan soba, battaniye ve tüp gazı ulaştırdı.
 
Merkez Yüreğir ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı 60 çadır, bilinemeyen bir nedenle oluşan yangında kullanılamaz hale gelirken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan mağdur ailelere yardım geldi.
Eski Solaklı Beldesi. Yalnızca Mahallesi'nde yaşanan faciayı şehir dışında haber alan Başkan Karalar, birim müdürlerini yangın olan alana göndererek durum tespiti yapılmasını ve vatandaşların ihtiyaçlarının sorulması istedi.  Barınma sorunlarının AFAD ve Kızılay tarafından sağlandığını bildiren halk, havaların soğuması ile birlikte en büyük sıkıntılarının ısınma olduğunu belirtti.  Battaniye, soba ve tüp gaz ihtiyaçlarını not alan Seyhan Belediyesi ekipleri ivedi bir şekilde ihtiyaçların karşılanması için çalışmaya girdi. Yangından bu yana devam eden yardım çalışmasına Başkan Zeydan Karalar’da katıldı.  Vatandaşlara ihtiyaç maddeleri olan tüp gaz battaniye ve sobayı ulaştıran Başkan Karalar, felakette mağdur olanlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.


 
Diyarbakır'dan göç eden tarım işçileri ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan ailelerden oluşan Çadırlarda yaklaşık 200 kişinin kaldığı öğrenildi. İnsanlığını ihtiyaç duyduğu her alanda olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, kendi sınırları olmamasına karşın ihtiyaç sahiplerinin, mağdur insanların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Karalar’ın bölgede bulunduğu sırada Karalar’a CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel’de eşlik etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.