Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"Çam"dan Değil, "Cam"dan

Marmaris Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli 7 çalışanı bir aylık çalışma sonucunda, 6 bin 800 pet ve cam şişe, yaklaşık 10 bin adet de plastik kapak kullanarak, sembolik yılbaşı ağacı oluşturdu.


Çevre temizliğine dikkat çekmek için ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak için geri dönüşüm malzemesinden oluşan ağaçlar 19 Mayıs Gençlik Meydanı ve Atatürk Meydanı'nda sergileniyor.


Proje hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü; ‘’Burada ki amacımız çevre duyarlılığını artırmak, 7 den 70 e herkese küçük mesajlar vererek farkındalık yaratabilmekti. Bu kapsamda da iki tane festival için temsili ağaç hazırladık. Bunlardan bir tanesini atık cam şişelerden, diğerini de atık petlerden hazırladık. Cam şişeler için 800 adet cam şişe kullandık. Pet olan ağacımız içinde 6000 adet pet şişe ve 10000 adet plastik kapak kullandık. Temsili ağaçlarımızın altına koyduğumuz bilgilendirme levhalarıylaağaçları gören binlerce vatandaşımıza çevre konusunda bilgi verdik. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşlerle yaptığımız çalışmanın başarıya ulaştığını düşünüyorum. Ağaçların altındaki kurdeleli hediyelerimiz doğadan, ormanlarımızdan topladığımız atıklardı. Ve bunları da bir hediye paketi olarak şeklinde bir mesaj olarak hazırladık. Lütfen bunları doğaya atmayın, bunlar maalesef bunların kötü bir şekilde geri dönüşü oluyor. Temizlik kirletmemekle başlıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız doğaya ve çevreye sahip çıkalım. Çalışmayı yaparken personelimiz ile birlikte hiçbir profesyonel destek almadan, tamamen kendi özverileriyle gece gündüz çalışarak bu projeye imza attılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşlarımız işlerinde özveri ile çalışıyorlar ve daha temiz bir çevre için ellerinden geleni yapıyorlar. Onlara bu proje için minnettarız." dedi.  

Anahtar Kelimeler:
Marmaris Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.