Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

Çanakkale Ve Adana Şehitleri Parkı Dolup Taşıyor

Çukurova Belediyesi tarafından hizmete açılan Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı Adanalılar tarafından büyük ilgi görüyor. 20 Mart tarihinde Başkan Soner Çetin tarafından törenle hizmete açılan park, aradan geçen yaklaşık 1.5 ay içinde, on binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Parkı gezenler hayranlıklarını gizleyemezken, böyle bir eseri kazandırdığı için Başkan Çetin’e teşekkür etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından hizmete açılan Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı Adanalılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Büyük emekler ve titiz bir çalışma sonucu Adana’ya Çukurova Belediyesi tarafından Adana’ya kazandırılan park, 20 Mart tarihinde hizmete girmişti. Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı, Adana’da temalı park kavramına yeni bir boyut kazandırırken, görselliği ile de dikkat çekiyor.

Açılışı yaklaşık 1.5 ay önce yapılmasına karşın, her gün dolup taşan, sadece Çukurovalıların değil Adana’nın tüm ilçelerinden ve çevre illerden her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlayan park, adeta Adana’nın buluşma noktası haline geldi.

Hafta sonu insanlar, aileleriyle parkı büyük bir hayranlık ve duygusallıkla ziyaret ederken, hafta içi de, Adana’nın çeşitli bölgelerinden okullar, bu önemli parka gezi düzenliyor ve öğretmenler öğrencilere hem Çanakkale Savaşı’nın önemini anlatıyor, hem de şehit kavramı üzerine çocukları bilinçlendiriyor.

Ziyaretçilerin hayranlıklarını gizleyemediği parkta ayrıca, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan silah ve malzemeler de geçici olarak sergileniyor.

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, böylesi bir parkı Adana’ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Çanakkale Savaşı, Anadolu insanının hep birlikte işgalcilere kahramanca karşı durduğu bir destandır. Çanakkale’yi herkesin görmesi ve bu kahramanlıkları bilmesi gerekiyor. Ancak, herkesin Çanakkale’ye gitme imkanı olmayabilir. Bu nedenle, biz de Çanakkale’yi Adana’ya getirdik” dedi.

Çanakkale’de ne varsa, bu parkta aynısını canlandırdıklarını ifade eden Başkan Soner Çetin, “Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı temalı parklarımızın en önemlisidir. Adana’ya temalı park kavramını biz getirdik. Bu parkımızı gezen vatandaşlarımız, adeta Çanakkale’ye gitmiş gibi oluyor. Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiştik. Vatandaşlarımızın bu ilgisi bizi de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLERİN ADI YAŞATILIYOR

Başkan Soner Çetin, parkta ayrıca Adana şehitleri için de bir bölüm olduğunu kaydederek, “Adana, son 30 yılda en çok şehit veren kentlerimizden biri. Şehitlerimizin adını yaşatmak için bir bölüm ayırdık. Bu bölümde, son yıllarda şehit verdiğimiz asker ve polislerimizin isimleri yer alıyor. Şehitlerimizi unutmayacağız ve sonsuza dek yaşatacağız. Çünkü onlara minnet borçluyuz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.