Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

CHP Silifke ‘Başkanlığa Hayır’ İçin Sahaya İndi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, ‘Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi’ referandumu öncesinde, Çavuşbucağı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
 
CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, beraberinde Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı Ömer Savar ve parti yönetimi ile birlikte mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Uçar, yaptığı toplantılarda vatandaşlardan referandumda ‘HAYIR’ demelerini istedi.
Toplantılarda yoğun bir kalabalığa seslenen İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Anayasa referandum süreci başladı. Bu süreç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir meselesi değil. Bu ülkede yaşayan yurtsever ve vatanseverlerin meselesidir. Bu nedenle çalışmalarımızı CHP merkezli bir çalışma olarak düşünmedik. Herkesten katkı istiyoruz.



Ülke olarak referandum sürecini yaşıyoruz. Bu süreçte amaç Anayasa değişikliğini gündeme getirip, mevcut süreci kendi lehlerine çevirmek istiyorlar. Neden Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyuldu? Halkımız her gittiğimiz yerde ekonominin kötü olduğunu ve işsizliğin olduğunu dile getirdiler. Üniversite mezunu gençlerin yüzde 33’ü işsiz. Aileler bizden çocukları ve kendileri için iş istiyorlar. Terör sorununun çözülmesini talep ediyorlar. AKP bu sorunları neden dikkate almıyor da “Başkanlık Sistemi ve Anayasa değişikliği” ile uğraşıyor.
Bütün halkımızın el birliğiyle bir araya gelip demokrasinin, hukukun, vatanın birlik ve bütünlüğü için ‘HAYIR’ demelerini, iktidara bu şekilde hak ettiği dersi vermelerini istiyoruz. Tekrar ediyorum, bu CHP’nin meselesi değil, tüm partililerden destek beliyoruz. CHP’ye oy istemiyoruz, ‘HAYIR’ verenler CHP için oy vermeyecekler. ‘HAYIR’ verenler, Cumhuriyet’e sahip çıkmak için oy verecekler. Bizde çalışmalarımızı bu çerçevede sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımızın sürecinde parti bayrağı, partiyi hatırlatan herhangi bir amblem sembol kesinlikle kullanmayacağız. Sadece Türk Bayraklarımızla bu kampanyayı sürdüreceğiz. CHP’nin meselesi olmadığını herkese duyuracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.