Çirkin Kral Çukurova’da Anılacak

Çirkin Kral Yılmaz Güney, ölümünün 35’inci yılında Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anılacak. Etkinlikte Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan “Yılmaz Bir Yol Öyküsü” adlı belgesel gösterimi ve İlkay Akkaya konseri de yer alacak. Başkan Soner Çetin, “9 Eylül’de Yüreklerimizde taht kuran bir ustayı anmak için bir araya geliyoruz” dedi.

Adanalı ünlü sinemacı, Çirkin Kral lakaplı Yılmaz Güney, bu yıl da Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anılacak.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde 9 Eylül’de gerçekleştirilecek anma töreninde Usta Belgeselci Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan “Yılmaz Bir Yol Hikayesi” adlı belgesel gösterimi yapılacak. Yılmaz Güney’in yakın arkadaşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte ayrıca İlkay Akkaya konseri de olacak.

TÜM ADANALILAR DAVETLİ

Etkinliğe tüm Adanalıları davet eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yılmaz Güney’in usta bir sinemacı ve cesur bir aydın olduğunu vurgulayarak, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yılmaz Güney’e yakışır bir gece hazırladık. Fikirleri ve cesaretiyle yüreklerde taht kuran Yılmaz Güney’i anmak için 9 Eylül’de bir araya geliyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKTI

Başkan Soner Çetin, “Adana’da doğmuş, Adana’nın suyunu içmiş, sinemaya Adana’da merak sarıp yola çıkmış çok değerli bir insanı anıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. ’Çirkin Kral özgün oyunculuğu, cesur kişiliğine uygun üstlendiği rolleri, toplumcu bakış açısı, yönetmenliği, senaristliği ve ezilenlerden yana olan duruşuyla Türkiye’nin kalbindedir ve unutulamaz’’ şeklinde konuştu.

Yılmaz Güney’in her alanda mücadeleci kimliğiyle ön plana çıktığını kaydeden Başkan Soner Çetin, halkın sanatçısı Yılmaz Güney’in gelecek nesillere önemli bir miras bıraktığını vurguladı.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILIYOR

Çukurova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yılmaz Güney’i anma etkinliğine; Yapımcı-Yönetmen Abdurrahman Keskiner, Belgeselci-Yazar Nebil Özgentürk, Sinema Sanatçısı ve Tiyatro Yazarı Emel Mesci, Yazar-Çevirmen, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ali Berktay, Yazar Zafer Doruk, Gazeteci Yazar Mustafa Kemal Erdemol, Yazar Vecdi Çıracıoğlu, Gazeteci ve Program Yapımcısı Süleyman Karan da katılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.