Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

Çöp Konteynerlerinin Yerini Değişterene, Çöp Toplanmasını Engelleyene Cezai Yaptırım

Lüleburgaz Belediyesi zabıta talimatnamesine yeni kurallar eklendi. Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçen kurallara göre en çok dikkat çeken konu çöp konteynerlerinin etrafına çöplerin toplanmasını engelleyecek şekilde araç park edilmemesi yönündeki karar oldu. Bu doğrultuda konteynerlerin etrafına çöplerin toplanmasını engelleyecek şekilde park edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Lüleburgaz Belediyesi zabıta talimatnamesi güncellendi. Lüleburgaz Belediye Meclisi’nce görüşülen zabıta talimatnamesine oy birliğiyle yeni kurallar eklendi. Kent mobilyalarının yerinin değiştirilmesinden çöp konteynerlerinin önüne araçları engelleyici şekilde park edilmesine, binaların ortak kullanım alanlarında ve arsalarda izinsiz satış yapılmasına kadar çok sayıda konu yeni talimatnameye eklendi.

İŞTE YENİ MADDELER

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nce oy birliğiyle alınan kararlar ise sırasıyla şöyle;

-Çöp konteynerlerinin önüne ve etrafına konteynerlerin çöp toplama araçlarınca alınmasını engelleyecek şekilde araç park edilemez.

-Belediyece çalışma yapılan alanlarda çalışmalara engel olacak şekilde mal-malzeme bırakılamaz ve park edilemez.

-Belediye hizmet araçları için ayrılan alanlara başka araçlar tarafından park yapılamaz. Hizmet araçlarının bu alanlara giriş-çıkışını engelleyecek şekilde araç park edilemez.

-Binaların ortak kullanım alanlarında ve arsalarda belediyeden izinsiz şekilde ürün ve malzeme satışı yapılamaz.

-Belediye tarafından belirli noktalara yerleştirilen çöp konteynerleri banklar, çiçek saksıları ve benzeri kent mobilyalarını yeri değiştirilemez.

-Belediye Başkanlığı’nca mevzuat hükümlerine uygun şekilde verilen emirlere ve yasaklara aykırı hareket edilemez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.