Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Çubuk'ta İstihdam Toplantısı Düzenlendi

Çubuk Belediyesi ve İşkur Birliğinde işverenlere yönelik ilçede istihdamın artırılması amacıyla ' İşbaşı Eğitim Programı'nın' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ilçede en az 2 kişi çalıştıran bir işletmenin fazladan 1 kişiye daha cebinden hiçbir para çıkmadan ekmek verebileceğini söyledi.  İşbaşı eğitim programından ilçedeki tüm esnafların faydalanmasını arzuladıklarını dile getiren Başkan Acehan, programla yüzlerce gencin ve işsizin istihdam edilebileceğini kaydetti.

Hükümetin istihdam sorununu çözmek için çok önemli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Başkan Acehan, bu projeden tüm esnafın yararlanmaya davet ederek, “Bu önemli projeden şuana kadar 2 esnafımız yararlanmış. Özellikle 2016 için çok büyük önem kazandı işbaşı eğitimi. Hükümetimizin öncülüğünde İŞKUR Kurumu oturmuş öyle güzel bir şey düşünmüş ki işsizlik sorununu en aza indirecek projeyi hayata geçirmiş. Bütün işverenin çalıştırdığı işçi oranında yeni alacağı işçilerin en azından 6 ay hem ücretlerini hem de sigorta primlerini ödeyelim demiş. Örneğin 200 kişinin çalıştığı bir fabrikada yeni işe alınan 20 gencimizin maaşını ödüyor, sigorta primini ödüyor. Ayrıca diyor ki 2017 yılında sen bu işçileri çalıştırmaya devam edersen senden 42 ay sigorta primi almayacağım diyor ve vergi matrahlarında indirim yapacağım diyor. Bu ne güzel bir projedir. Biz Çubuk için bir hesap yaptık tüm esnafımız bu projeden yararlanırsa en az 500 işsiz gencimiz 6 ay boyunca bin 300 TL maaş ve sigortadan yararlanacak. Tüm işverenlerin bu projeye destek olmalarını ben önemle rica ediyorum” diye konuştu.

İŞKUR Ankara İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ayan ise, işbaşı eğitim programlarının amacının işverenlerin nitelikli ve tecrübeli işçi bulma sorununu çözmek, diğer taraftan da iş arayanlara tecrübe ve işletme kültürü kazandırarak iş gücünün istihdam edilebilirliğini arttırmak olduğunu söyledi.

Programdan kendisi dışında en az 2 sigortalı işçisi olan her özel sektör işvereninin faydalanabileceğini ifade eden Ayan, “Biz İŞKUR Müdürlüğü olarak diyoruz ki, Çubuk’ta kendi iş yerinde işveren, kendisi dışında son üç ayda iki kişi sigortalı çalıştırıyorsa üçüncü kişiyi biz veriyoruz ve bu kişinin günlük elli lira maaşını sağlık ve kaza sigortasını biz sağlıyoruz. Buda toplamda bin 300 TL yani asgari ücret karşılığı yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İŞKUR Ankara İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ayan, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, İŞKUR yetkilileri, oda temsilcileri, iş adamları ve esnaflar katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.