Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Çukurova 15. Geleneksel Salbaş Karakucak Güreşleri'ni Düzenliyor

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 15. Geleneksel Salbaş Karakucak Güreşleri’nde, “Salbaş’taki er meydanından, dünya genelinde ülkemizi temsil edecek şampiyonlar çıkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Salbaş Karakucak Güreşleri'nin 15'incisi, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in katılımıyla gerçekleşti. Motosiklet tutkusuyla tanınan Çetin, Çukurova'nın Salbaş mahallesindeki Salbaş Stadı'nda düzenlenen güreş alanına da motosikletiyle geldi. Çukurova Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleşen 15'inci Salbaş Karakucak Güreşleri, belediyenin yakın zamanda yenilediği Salbaş Stadı'nda, güreş severlerin yoğun katılımı arasında başladı. Adana'nın çeşitli ilçeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından katılımın sağlandığı güreşlere 270 sporcu katıldı.

-“ATA SPORUNU YAŞATACAĞIZ”-

Güreşlerin yapıldığı alanda konuşan Çetin, ata sporun olarak anılan yağlı güreşlerini yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, “Salbaş’taki er meydanından, dünya genelinde ülkemizi temsil edecek şampiyonlar çıkacağına inanıyorum. Geleneksel Salbaş Karakucak güreşlerimiz hayırlı uğurlu olsun. Geçen yıl da sizlerle beraberdik. Sizlere sözümüz var. Allah bize ömür verdiği sürece, her sene Salbaş Karakucak güreşlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Ata sporumuzu Adana’da gururla yaşatacağız. Burada, o güzel güzel bir ortam var ki, yüzlerce sporcu, güreşçi kardeşlerimiz, hepsi vatan evlatları, hepsi memleket çocukları. Hepsini kutluyor alınlarından öpüyorum. Burada güreşen sporcularımızın, yakın zamanda dünya genelinde ülkemizi temsil edeceklerine inanıyorum. Salbaş Karakucak güreşlerimiz hayırlı uğurlu olsun. Başarı gösteren, gösteremeyen tüm sporcu, güreşçi kardeşlerimi gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Salbaş Karakucak Güreşleri 'başpehlivanlık' müsabakasını Şevket Aydın'ın kazandığı yarışmalarda, 14 kategoride güreşen ve dereceye giren 56 güreşçiye, toplam 30 bin 500 lira para ödülü dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.