Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Çukurova Belediyesi'nden Kadınlara Psikolojik Destek

Koronavirüs tehdidinden dolayı insanların evde kalmasının kadınlara yönelik şiddeti artırdığının belirlenmesinin ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi, kadınlara psikolojik ve sosyolojik destek hattını uygulamaya koydu. Hattı arayan kadınlar uzmanlardan psikolojik ve sosyal destek alacak.


Çukurova Belediyesi kadınları koronavirüs tehdidinin yaşadığı bu sıkıntılı süreçte de unutmadı. Salgın tehdidi dolayısıyla insanların büyük bölümünün evde kalması sonucu kadınlara yönelik şiddetin arttığının ortaya çıkması Çukurova Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Çukurova Belediyesi fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınlara yardımcı olabilmek amacıyla destek hattı kurdu. Hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında 05395774787 ve 05395774797 numaralı telefonları arayan kadınlara uzmanlar psikolojik ve sosyal destek verecek. Danışma hattının sadece Çukurova’da yaşayan değil Adana’nın tüm ilçelerindeki kadınlara hizmet vereceği bildirildi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye olarak kadınlara her zaman pozitif ayrım yaptıklarını belirterek, “Kadınlara yönelik projelerimiz tüm Türkiye’ye örnek olmuştur” ifadesini kullandı.
Koronavirüs salgını dolayısıyla insanların evlerinde kaldığını, bu durumun da kadınlara yönelik şiddeti artırdığını belirlediklerini belirten Başkan Soner Çetin, “Biz de kadınlara destek olmak amacıyla böyle bir hizmeti uygulamaya başladık. Görev başındaki uzmanlarımız sorun yaşayan kadınlarımıza psikolojik ve sosyolojik destek verecek. Gerektiğinde hukuki desteğe de hazırız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.