Çukurova Belediyesi Parklara Zeytin Fidanı Dikiyor

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İlçemizdeki 185 parkımıza zeytin fidanı dikerek, zeytine verdiğimiz önemi ve zeytinlik alanların sanayiye kurban edilmesine karşı çıktığımızı gösteriyoruz” dedi.

Çukurova Belediye Başkan Çetin, Meclis’e sunulduktan sonra geri çekilen ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ndaki zeytinlik alanlarla ilgili maddeye tepki göstermiş, ilçedeki tüm parklara zeytin dikimi yaptırarak, zeytin alanlarına sahip çıkacaklarını açıklamıştı. Çetin, tüm parklara zeytin fidanı dikimi yapılması için çalışmaları başlattı. Çetin, Belediye Evleri Mahallesi Kurtuluş Parkı’ndan başlatılan fidan dikme çalışmalarının ilçedeki 185 parkta yapılacağını belirtti.



“Zeytin Toplumun Ortak Değeri”


Zeytin ağaçlarının ülke ekonomisi ve doğa açısından önemine değinen Çetin, Türkiye’nin 173 milyon ağaçla, dünyada ikinci sırada yer aldığını belirterek “İlçemizdeki 185 parkımıza zeytin fidanı dikerek, zeytine verdiğimiz önemi ve zeytinlik alanların sanayiye kurban edilmesine karşı çıktığımızı gösteriyoruz” dedi.

Öte yandan zeytinin toplumun ortak değeri olduğuna dikkat çeken Çetin, 750 bin ailenin zeytin üreticiliği yaparak geçimini sağladığını, bunun da 3 milyon kişiyi etkilediğini söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.