Çukurova'da Ceren Özdemir İçin Duygulandıran Tören

Ordu’da katledilen balerin Ceren Özdemir için Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Başkan Soner Çetin, kadın cinayetlerine dur demek için herkesin ayağa kalkması gerektiğini belirtirken, Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir’in kızının hayallerini anlattığı anlar katılanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.


Çukurova Belediyesi tarafından Ceren Özdemir’in adının verildiği müzik atölyesinin ve büstünün açılışı yapıldı, anma töreni gerçekleştirildi. Törende özellikle Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir’in kızının hayallerini anlattığı konuşması sırasında katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

Ordu’da firari Özgür Arduç tarafından acımasızca katledilen Ceren Özdemir anısına düzenlenen tören Çukurova Belediyesi Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleştirildi. Anma töreninde önce Çukurova Öğretmen Korosu tarafından konser verildi. Konserde, Ceren ismindeki şarkının söylenmesinin ardından duygusal bir ortam oluştu. Ardından Didem Bekiroğlu Bale Okulu bale gösterisi sundu. Gösterinin sonunda, balerinler Ceren Özdemir’in fotoğrafı önüne karanfiller bıraktı.

SONER ÇETİN’E TEŞEKKÜR

Törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ceren’imizi kaybettik. Acımız hala küllenmedi. Daha hayatının baharındaydı ve gelecekle ilgili umutları vardı. Bir cani onu bizden kopardı” ifadelerini kullandı.

Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir’in çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Seyit Torun, “Adının burada yaşatılması acımızı hafifletiyor. Başkanımız Soner Çetin, kadirşinaslık örneği göstermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, Ceren’in acısının yüreklerde hissedildiğini ifade ederek, “Bu acının tarifi yok. Burada belediye başkanı olarak değil, 3 kız sahibi bir baba olarak konuşuyorum. Üzülerek söylüyorum ki, Ceren ilk değil, maalesef son da olmayacak. Bu sorunun çözümü için herkes ayağa kalkmalı. Sanatla uğraşan toplamlar şiddetten uzak durur. Bu parkın mantığı da budur” şeklinde konuştu.

Ceren Özdemir’le ilgili ne yapılabilir diye düşünürken CHP PM Üyesi Eren Erdem’in bir çağrı yaptığını ve bu çağrının önlerini açtığını kaydeden Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:
“Sayın Eren Erdem’e de buradan teşekkür ediyorum. Bizim önümüzü açtı. Ben 25 yıl ağır ceza avukatlığı yaptım ve idam cezasına hep karşı oldum. Ancak artık bazı cezalar için idam cezasının uygulanması gerektiğini düşünmüyor değilim. Bir babanın acısını yüreğinde hisseden biri olarak bu cinayetlere hep birlikte dur diyelim.” dedi. 

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR

Törenin en duygusal anları Ceren Özdemir’in babasının konuşması sırasında yaşandı. Gözü yaşlı baba kızının notlarından onun hayallerini ve hedeflerini anlattı. "Cerenin hedefleri vardı, kendi kalemiyle aldığı notlarda. Piyanoyu öğrenmek, İngilizcesini geliştirmek, yüksek lisans yapmak, tek başına yaşamayı öğrenmek gibi planları vardı" diye konuşan Yılmaz Özdemir, kızının mezar taşına yazdırdığı ve kendi notu olan, "Okumak istiyorum. Sınırların ötesine geçmeyi öğreniyorum ve artık isteklerimi bastıranların yanında duramam. Bazen büyümek için insanların geride bırakmak zorunda olduğumu öğrendim. Bu öz sevginin ötesinde nihayet kim oldum meselesidir" ifadelerini hatırlattı. Yılmaz Özdemir’in konuşmasının sonunda, "Kızımın sınırlarını zorladılar" demesi herkesi duygulandırdı.

Konuşmalarından ardından önce Ceren Özdemir Müzik Atölyesi’nin ardından da Ceren Özdemir büstünün açılışı gerçekleştirildi.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yanı sıra CHP Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.