Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Çukurova’dan Türkmenler İçin 2 Yardım TIR'ı Yola Çıktı

Çukurova Belediyesi’nin hazırladığı gıda ve yaşam malzemelerinden oluşan 2 TIR Kerkük'teki Türkmenlere gönderildi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, komşu bölgelerdeki yangının farkında olduklarını ifade ederek, “Mağdurlara yardım etmek hem insani hem de milli görevimiz” açıklamasında bulundu.

Irak Kerkük’te yaşayan Türkmenler için hazırlanan yardım tırı bayramda ulaştırılmak üzere dün Adana’dan yola çıktı. Çukurova Belediyesi’nin hazırladığı gıda ve yaşam malzemelerinden oluşan 2 TIR Kerkük'teki Türkmenlere gönderildi.  Halkçı Gençlik Derneği (HAGED) üyesi 4 gönüllü gencin de aralarında olduğu yardım tırlarını Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte uğurladı.

“Yalnız Değilsiniz’ Mesajını Veriyoruz”

Düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Başkan Çetin terörü, savaşı ve her türlü şiddeti lanetlediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“İnsanlık barış ve kardeşlik içinde yaşamalı. Şiddet ortamından en fazla masum insanlar zarar görüyor. Gönderdiğimiz bu yardım tırlarıyla bölgedeki kardeşlerimize ‘yalnız değilsiniz’ mesajı veriyoruz. Mağdurlara yardım etmek bizim hem insani hem de milli görevimiz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin bir nebze olsun yarasına merhem olabileceksek ne mutlu bize. Kalbimiz ve desteğimiz Türkmen kardeşlerimizle.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.