Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Çukurova’dan Ücretsiz Tiyatro Kursları

Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü, ana sanat dallarında eğitimler vermek üzere kapsamlı bir program hazırladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “7’den 77’ye herkesi sanatla buluşturmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde verilen tiyatro kursları, yoğun kursiyer katılımıyla başladı. Kurslar 7-12, 13-17 ve 18-45 yaş aralığındaki üç yaş grubuna verilecek. Haftada üç gün gündüz ve akşamları ders alan kursiyerlere, diksiyon, oyunculuk ve drama sanat dallarında eğitimler verilecek. Kursiyerler güzel, etkili ve doğru konuşma, beden dili, fonetik, yoğunlaşma, diyafram tekniği, doğru nefes alma, sesi iyi kullanma, hitabet, konuşma teknikleri, tonlama, vurgulama konularında uygulamalı eğitim alacak.

Üç ay sürecek kurslara, başvurular ay sonuna kadar devam edecek. Kayıt yaptırmak isteyenler Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğüne başvuruda bulunacak. Kursların sonunda, yetenekli olduğu anlaşılan kursiyerler, sezon başında sergilenmek üzere bir tiyatro oyunu sahneleyecek. Kursta başarılı olan tüm kursiyerlere sertifika verilecek.

‘’Sanatla İç İçe Bir Çukurova İçin Çalışıyoruz ‘’

 Sanat ve kültürle iç içe bir Çukurova için çalıştıklarını belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova kültür ve sanatla iç içe bir ilçe oldu. Kış, yaz, sonbahar, ilkbahar, tatil demeden, 7’den 77’ye herkesi sanatla buluşturuyoruz. Adana halkı, yaz döneminde düzenlediğimiz kurslarımıza yoğun ilgi gösterdi. Yaz dönemi tiyatro kurslarımızda, konusunda birikimli ve uzman eğitmenlerimizle, yüzlerce vatandaşımıza kurs vermeye ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.