Dörtnala Gelen “Balkız” Mutluluğu

Yeşilbelde Mevkii’nde yer alan Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde annesinin doğum yaptıktan sonra kaderine terk ettiği at yavrusu Marmaris Belediyesi, Marmaris Hayvan Hakları Derneği (MAHAKDER) ve Rota Yatçılık sayesinde büyüdü.


Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yetkilileri bundan yaklaşık 6 ay önce MAHAKDER’e ulaşarak tesiste, domuzların saldırısıyla karşı karşıya olan yavru bir at olduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine harekete geçen MAHAKDER Başkanı Tülay Yıldız, Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yardım istedi. İlk bakımı Temizlik İşleri ekipleri ve MAHAKDER Derneği tarafından yapılan yavruya “Balkız” adı verildi. Ardından anne sevgisine muhtaç Balkız’a Hisarönü Dörtnal At Çiftliği’nde sütanne bulundu. Rota Yatçılığın yavru atı evlat edinerek tüm ihtiyaçlarını karşılamasıyla sağlıkla gelişip kendini kurtaran yavru, at çiftliğin neşesi haline geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.