Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Emiryaman Camii İbadete Açıldı

Etimesgut Belediyesi, Eryaman bölgesine adını veren, dönemin önemli komutanlarından Emiryaman hazretlerinin mezarını tespit ederek, anıt mezar olarak yeniden inşa etti. Eryaman Köyiçi olarak bilinen bölgedeki anıt mezarın yanındaki eski caminin yerine, Emiryaman hazretlerinin yaşadığı Selçuklu dönemini yansıtan cami inşa edildi. Türbe, anıt mezar ve cami yerleşkesinin olduğu alana, Eryaman Muhtarlık binası da yapıldı.


Emiryaman Camii, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut Müftüsü Yunus Can ve bölge sakinlerinin katılımıyla dualarla hizmete açıldı. Okunan mevlidin ardından camideki ilk namazı Müftü Yunus Can kıldırdı. Öğle namazının ardından, Başkan Demirel  vatandaşlara yemek ikram etti.


'TARİHİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE, İNANCIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ'

Başkan Demirel, ilçenin tarihine, kültürüne ve sosyal hayatına her alanda sahip çıktıklarını belirterek, şunları söyledi: "Büyük Önder Atatürk tarafından "örnek nahiye" olarak kurulan ilçemizin tarihi kökleri çok derinlerdedir. İlçemizin tarihini ortaya çıkaran araştırmalar, sempozyum ve paneller düzenledik. Akademisyenlerimizin yaptığı titiz bir çalışmayla 3 ciltlik 'Tarihte ve Günümüzde Etimesgut' kitaplarını hazırlattık. Mevcut tarihi eserlerimizin ihyası konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. İlçemize adını veren, fikirleriyle gelişimine katkı sağlayan Ahi Mesut ve Ahi Elvan hazretlerinin kabirlerini anıt mezar olarak ilçemize kazandırdık. Elvanköy camimizin yerine, Selçuklu tarzında Ahi Elvan Camimizi yaptık. Daha önce yapımını tamamladığımız Emiryaman Türbesi ve Anıt Mezarının yanındaki Eryaman Köyiçi'ndeki eski camimizin yerine Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzının kullanıldığı güzel bir cami yaptık. Muhtarlık binamızı da aynı mimariyle mahallemize kazandırdık. İlçemize hayırlı olsun".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.