Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

"Engelleri Birlikte Aşıyoruz"

 Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 120 engelli vatandaşa elektrikli tekerlekli sandalye hediye etti.
 
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine engelli vatandaşlar ve yakınları yoğun ilgi gösterdi.

Seyhan Belediye Başkanı Karalar, törende yaptığı konuşmada "Türkiye'de en engelli dostu belediye Seyhan Belediyesi oldu. Aslında hangi yaşta hangi kademede olursa olsun bütün insan topluluğunun dostu oldu. Arkadaşlarım, 'bayramdan sonra dağıtalım' dediler. Ben istedim ki sizler 2 bayramı birlikte yaşayın. Bu güzel güneşli havada gezin istedim. Bugüne kadar engelli kardeşlerimize destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Seyhan Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin hakkını sonuna kadar verdiklerini belirten Karalar, "Bir süre önce evde yaşlı bakımı hizmeti başlatmıştık. Sizi yetiştiren, doğurup büyüten ve bu hale gelmemiz de katkıda bulunan atalarımızı, babalarımızı, analarımızı ahir zamanda rahat ettirmemiz gerekiyor. Onların borcu asla ödenmez. Biz de bir ekip kurduk. Hem her türlü bakımını yapıyoruz hem de evlerine gidip sağlık hizmetlerini veriyoruz. Bununla da kalmadık bu ramazan ayında yaklaşık 7 bin koli yardım dağıttık. Nasıl dağıtıyoruz biliyor musunuz? Kamyonu mahalleye dayayıp gelin alın demiyoruz, adresleri alıyoruz hepsini evlerine gönderiyoruz. Hiç kimseyi mağdur etmeden ve sıra beklemeden yardımları gönderiyoruz. Yanmayan kömür, kokmuş bulgur, kurtlanmış pirinç vermiyoruz" dedi.

Sandalyesine kavuşan engelliler, yardımlarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek Seyhan Belediyesi'ne teşekkür etti.

Seyhan Belediyesi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada engelli dostu Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz akülü araç dağıtımımızı gerçekleştirdik. Engelleri birlikte aşıyoruz mesajını verdi
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.